Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πόλο, το άθλημα των Ελλήνων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Το πόλο έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες στην Ολλανδία, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο Αιντχόφεν η γυναικεία
ομάδα κατέκτησε την 1η θέση του ομίλου της και η ανδρική την 3η στον δικό της όμιλο.

Οι γυναίκες διεθνείς της Εθνικής Ελλάδας πόλο επικράτησαν της Ισπανίας με 8-6, στην τελευταία αναμέτρηση του ομίλου, πήραν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και εξασφάλισαν το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Πλέον, η Εθνική πόλο «φλερτάρει» έντονα με την κατάκτηση ενός μεταλλίου και το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποια θέση θα πανηγυρίσουμε.

Η ανδρική ομάδα αντίστοιχα, ενώ είχε σειρά νικών, στα δύο τελευταία παιχνίδια της φάσης των ομίλων γνώρισε την ήττα από Ουγγαρία (9-7) και Ιταλία (10-7). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την τρίτη θέση και εμπόδιο για την τετράδα θα είναι το Μαυροβούνιο. Οι Έλληνες διεθνείς το πάλεψαν μέχρι τέλους και με τους δύο ισχυρούς αντιπάλους και σίγουρα σε μία νέα διασταύρωση μαζί τους ξέρουν τι θα πρέπει να διορθώσουν για να πάρουν τη ρεβάνς.

Οι εθνικές ομάδες πόλο, χρόνια τώρα, κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία. Ακόμα και όταν ήταν το μοναδικό ομαδικό άθλημα που συμμετείχε σε παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις, φρόντιζε να διακρίνεται. Φαίνεται όμως πως το πείσμα των Ελλήνων αθλητών ταιριάζει απόλυτα με το υγρό στοιχείο και έτσι τον τελευταίο καιρό γυναίκες και άνδρες πετυχαίνουν σημαντικά επιτεύγματα και δίκαια συγκαταλέγονται στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, αποσπώντας και ατομικές διακρίσεις!

Αν μάλιστα υπήρχε και μία στοιχειώδης μέριμνα από την πολιτεία, ίσως σαν χώρα να μην είχαμε άλλη εθνική για «επίσημη αγαπημένη», αλλά αυτήν που τόσα χρόνια μας βγάζει ασπροπρόσωπους μόνο και μόνο με τις παρουσίες της, δεκαετίες τώρα!

http://www.statesmen.gr