Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα
υπάρχει κακοκαιρία σε όλη την χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά Θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά. Το βράδυ της Τετάρτης θα χιονίσει και στα πεδινά της Β. Ελλάδος.

Οι βόρειοι άνεμοι θα είναι ιδιαιτέρως ισχυροί και θα φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση.

Ίδια εικόνα θα επικρατήσει και την Πέμπτη. Ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή αλλά η θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλή.




Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τα επόμενα 24ωρα

Την Πέμπτη 26/01 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα ανατολικά και τα νότια πιθανώς να είναι έντονα. Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή 27/01 περιμένουμε στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στα βόρεια και στα ορεινά και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο 28/01 και Κυριακή 29/01 στα ανατολικά Ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ θα σημειωθεί ισχυρός παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.