Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Απεβίωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Νικόλαος Γιουτίκας

Μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του δημάρχου Δέλτα και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Νικολάου Γιουτίκα, ο Πρόεδρός της, κ. Σίμος Δανιηλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η οικογένεια της
Αυτοδιοίκησης πενθεί σήμερα τον αδόκητο χαμό ενός εκλεκτού μέλους της. Ο Νίκος ήταν ένα αφοσιωμένο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, ένας άξιος λειτουργός της.

Ήταν γνωστή σε όλους μας η ευαισθησία του, ιδίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πλέον αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας. Γι΄αυτό άλλωστε επέλεξε να είναι μαζί μας στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΠΕΔΚΜ.
Μόλις προχτές, στη συνεδρίαση της Επιτροπής μας εξέφρασε τις, όπως πάντα, καλά επεξεργασμένες προτάσεις του για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε στα θέματα αυτά.

Θα θυμόμαστε πάντα ως κύρια χαρακτηριστικά της συνεπούς πορείας του την ηπιότητα του χαρακτήρα του, την ειλικρινή διάθεση του για συνεργασία, την πάγια τακτική του να παραμερίζει ιδεολογικές, πολιτικές ή άλλου είδους διαφορές προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό καλό... Όπως και τη σταθερότητα των θέσεων και τη συνέπεια του στις Αρχές και τις Αξίες που τον κατέταξαν σε μία υψηλή θέση στην εκτίμηση όλων μας, όχι μόνο στον πολιτικό του χώρο, τον οποίο υπηρέτησε επί δεκαετίες, αλλά και στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το χαμό του, όπως και τα θερμά μας συλληπτήρια στην οικογένειά του. Σύσσωμο το Δ.Σ. θα παραστεί στην εξώδιο ακολουθία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας θα καταθέσει αντί στεφάνου, ένα ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς, σύμφωνα με την επιθυμία της Οικογένειας Γιουτίκα.

http://karatzova.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4023:2012-01-12-13-35-01&catid=25:politiki&Itemid=27