Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Μέσι συνεχίζει τον μύθο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μόλις πριν λίγες μέρες απέσπασε το τρίτο σερί βραβείο της Χρυσής Μπάλας, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πλατινί (από 3, αλλά όχι συνεχόμενες, Χρυσές Μπάλες έχουν και οι Κρόιφ και Φαν
Μπάστεν) …και συνεχίζει!

Ο Αργεντίνος «σούπερ σταρ» με τον χαρακτήρα, που διατηρεί αναλείωτο παρόλη την δημοσιότητα, και συνάμα την ηλικία του, θα κλείσει σύντομα τα 25, έχει όλο το χρόνο μπροστά του να συνεχίσει να παίρνει τον συγκεκριμένο τίτλο πολλά χρόνια ακόμη. Δεν είναι τυχαίο πως, ο ίδιος, αναφέρεται σε παίχτες του παρελθόντος όπως ο Πελέ και ο Μαραντόνα με περίσσιο σεβασμό, παρότι κατά πολλούς, τους έχει ήδη ξεπεράσει.

Ο Μέσι φέτος κέρδισε τον τίτλο από τον Πορτογάλο Ρονάλντο της Ρεάλ και τον συμπαίχτη του στην Μπαρτσελόνα Τσάβι. Οι δύο τελευταίοι διαθέτουν εξαιρετικό ταλέντο όμως έχουν την ατυχία, για τον Τσάβι ευτυχία, να βρίσκονται στην ακμή της καριέρας τους, παράλληλα με τον «μικροκαμωμένο» Αργεντίνο. Ο ιδιόρρυθμος Πορτογάλος, άλλωστε, για τον λόγο ότι δεν μπορεί να παραδεχτεί την ανωτερότητα του αντιπάλου του, δεν παραβρέθηκε καν στην εκδήλωση. Ακολούθησε το παράδειγμα του προπονητή του (Μουρίνιο) και πρόβαλε φθηνή δικαιολογία σαν αιτία της απουσίας του.

Ο Λίο δεν αποτελεί διάδοχο κανενός! Ο Μαραντόνα έχει χρήσει στο παρελθόν πολλούς διαδόχους του εαυτού του και μέσα σε αυτούς και τον Μέσι. Όμως ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα είναι από μόνος του μία ιδιαίτερη περίπτωση. Στο μέλλον θα ψάχνουμε για κάποιον άλλο που θα προσπαθήσει να μοιάσει στον ίδιο! Ο χαρακτήρας του και η μη δημοσιοποίηση της προσωπικής του ζωής αποδυκνείουν ότι πέραν του αθλητή και ο άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Παράδειγμα προς μίμηση. Σίγουρα ρόλο σε αυτό έχει διαδραματίσει η οικογένειά του αλλά και η γνωστή περιπέτεια υγείας που πέρασε μικρός (ενέσεις αυξητικής ορμόνης λόγω μη σωστής ανάπτυξης, κυρίως του ύψους). Η οικογένεια Μέσι δέθηκε, και επένδυσε στο ποδοσφαιρικό ταλέντο του μικρού (έχει άλλα 3 αδέρφια). Όπως όλα δείχνουν, έπραξε σωστά!

Ο Λιονέλ Μέσι θα μας απασχολεί, ευχάριστα πιστεύω, για πολλά χρόνια ακόμα! Θα αντικρούει τα σκληρά μαρκαρίσματα με μια νέα ευρηματική ντρίμπλα και θα μας χαρίζει πολλά μαγευτικά, όσο και απίστευτα γκολ!


http://www.statesmen.gr