Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Άλλαξαν τις χρυσές λίρες με κέρματα


Συνελήφθησαν, στις 12 Ιανουαρίου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 51 ετών, για το αδίκημα της «Απάτης κατά συναυτουργία», έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας
Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 11ης Ιανουαρίου, έπειτα από προηγούμενη τηλεφωνική μεσολάβηση των δύο συλληφθέντων και 26χρονου, ο οποίος αναζητείται, επικοινώνησε τηλεφωνικά έτερο άγνωστο άτομο, το οποίο επίσης αναζητείται, με 51χρονη ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να προβούν σε ανταλλαγή τιμαλφών.

Πρωινές ώρες της 12ης Ιανουαρίου εμφανίστηκαν στο ενεχυροδανειστήριο ο 46χρονος συλληφθείς μαζί με το άτομο που επικοινώνησε με την 51χρονη και με έτερη συνεργό, όπου και παρέδωσαν στην ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου 245 χρυσές λίρες με αντάλλαγμα το χρηματικό ποσό των 79.000 ευρώ. Με τη μέθοδο της απασχόλησης η συνεργός αντικατέστησε το πουγκί με τις χρυσές λίρες, με άλλο πουγκί το οποίο περιείχε διάφορα κέρματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Απάτης κατά συναυτουργία» και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητούνται οι έτεροι τρεις συνεργοί.

Πηγή:voria
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=453020&cid=4