Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται τα ρολόγια με ίντερνετ!

Το Διαδίκτυο έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που θα κάναμε τα πάντα ώστε να είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι και να
σερφάρουμε. Στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων….
CES 2012 στο Λας Βέγκας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η ενσωμάτωσή του Ίντερνετ στα ρολόγια χειρός, τα οποία με τη σειρά τους γίνονται «έξυπνα», όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις και άλλες συσκευές. Φαίνεται πως όσα βλέπαμε στις ταινίες του Τζέιμς Μπόντ, με τον πρωταγωνιστεί να μιλά στο ρολόι και να επικοινωνεί όπως με το κινητό τηλέφωνο, γίνεται πλέον πραγματικότητα.
Τα «έξυπνα» ρολόγια, μπορούν να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, να συνδέονται με κινητά και φυσικά να σου προσφέρουν σερφάρισμα στο Διαδίκτυο. Οι κάτοχοι των ρολογιών μπορούν να ειδοποιούνται ότι έχουν νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ή να ενημερώνονται για νέες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter.
Η ιαπωνική Sony και η ιταλική i’m Watch είναι δύο εταιρείες που παρουσίασαν τέτοια «γκάτζετ», τα οποία χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google.
Το «SmartWatch» της Sony, που αναμένεται στην αγορά γύρω στον Μάρτιο, θα διαθέτει οθόνη αφής και θα μπορεί να συνδέεται με κινητό τηλέφωνο ασύρματα μέσω Bluetooth. Θα δημιουργηθούν εφαρμογές ειδικά γι’ αυτό, ενώ θα κοστίζει περίπου 150 δολάρια.


Το αντίστοιχο ρολόι της νεοσύστατης ιταλικής εταιρείας i’m Watch είναι ήδη διαθέσιμο.


http://www.tragiko.com/2012/01/blog-post_9362.html#ixzz1jQoMqbjg