Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δ.Ψωμιάδης μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά: 'Η περιφερειακή αποκέντρωση έχει παγώσει...'


Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Νέας
Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε συνάντηση εργασίας στις 12:00 το μεσημέρι, στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, οι δύο άνδρες είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα του «Καλλικράτη» που ταλαιπωρούν την αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας έθεσε το καίριο ζήτημα της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις αδυναμίες που παρουσιάζει η μεταρρύθμιση, κυρίως σε ό,τι αφορά τους πόρους, τις αρμοδιότητες και το προσωπικό. «Η περιφερειακή αποκέντρωση έχει παγώσει καθηλωμένη στις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και στην απροθυμία της κεντρικής εξουσίας να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.

Είμαστε σαν ένα τρένο που προσπαθεί να κινηθεί πάνω σε λιμνάζοντα νερά», δήλωσε ο κ. Δ. Ψωμιάδης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ν.Δ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη πως θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος της Περιφέρειας και θα δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των αυξημένων προβλημάτων που ανακύπτουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον Διονύση Ψωμιάδη για την έως τώρα επιτυχημένη πορεία του στην αυτοδιοίκηση τόσο από τη θέση του Αναπληρωτή Νομάρχη Θεσσαλονίκης επί 8 έτη όσο και για την τωρινή του θέση ως Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του με την ίδια επιτυχία και τον ίδιο ζήλο για όσο χρονικό διάστημα ακόμη απαιτηθεί.