Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος κάνει την έκπληξη

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Στην εβδομάδα της πολιτικής επιβίωσης εισήλθε το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και οι δελφίνοι οι οποίοι διεκδικούν να «κληρονομήσουν» την ηγεσία του Κινήματος, ζυγίζουν τις τακτικές
κινήσεις τους, ενόψει της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός έχει γίνει δέκτης εισήγησης να διεκδικήσει και πάλι την επανεκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος, εφόσον διαπιστώσει ότι οι δελφίνοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε κοινό βηματισμό, και τίθεται εν αμφιβόλω η συνοχή και η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική συγκυρία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, ούτε για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και για την πρωθυπουργία. Γι’ αυτό προσήλθε αποφασισμένος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, και ξεκίνησε την πολιτική εισήγησή του με την παραπάνω τοποθέτηση, προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεών του.

Η εξέλιξη της συνεδρίασης ωστόσο, και κυρίως το γεγονός ότι επιχειρήθηκε το πολιτικό «τσαλάκωμά» του, με την απόρριψη της απευθείας έγκρισης της πρότασης για διαρχία, έχει δημιουργήσει «δεύτερες σκέψεις» στους πολιτικούς συμμάχους του Γιώργου Παπανδρέου.

Γι’ αυτό και επανέρχεται στο προσκήνιο το σενάριο να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και πάλι υποψήφιος για την προεδρία, ώστε να διαφυλαχθεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, και να μπορέσει το Κίνημα να οδηγηθεί συντεταγμένα στις κάλπες, αντί να επικρατήσουν διαλυτικές τάσεις και διασπαστικά φαινόμενα.

http://www.statesmen.gr/