Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Καρατζαφέρης: «Βέτο» στην συγκυβέρνηση για το όνομα της π.ΓΔΜ και στήριξη σε Εφραίμ!

Καρατζαφέρης: «Βέτο» στην συγκυβέρνηση  για το όνομα της π.ΓΔΜ και στήριξη σε Εφραίμ! Κριτική από ΚΚΕΜε αποχώρηση από την μεταβατική κυβέρνηση σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για την ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με τη χρήση παραγώγου του όρου «Μακεδονία», απειλεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ενώ παράλληλα, έκπληξη προκαλεί η απόφασή του να στηρίξει τον
ηγούμενο Εφραίμ, ενώ η δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου για το Βατοπέδι δεν έχει κλείσει. Στήριξη, που προκάλεσε την χλεύη του ΚΚΕ...
Συγκεκριμένα,ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας για το θέμα των διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια, πρότεινε δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα. «Δε θα ξεφύγω από τις καταστατικές εντολές του κόμματός μου και δε νομίζω ότι βουλευτής της Μακεδονίας μπορεί να ξεφύγει από τα νόμιμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στήριξη στον ΕΦραίμ
Στο μεταξύ, από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε ακόλουθη για την «προσφορά του ηγούμενου Εφραίμ, η οποία αναφέρει:
«Ο Ηγούμενος ΕΦΡΑΙΜ τίμησε την Ελλάδα στη Ρωσία περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα ανεξαρτήτως ιδιότητας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση του Προέδρου ΠΟΥΤΙΝ λέει πολλά. Γι΄ άλλη μια φορά το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού, το ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ στη δίνη της Διεθνούς απαξίωσης τη χώρα. Είναι η στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται όλους τους Έλληνες ενωμένους, δυνατούς και διαθέσιμους για τη σωτηρία της Πατρίδος.
Δεν είναι η ώρα για ακραίες προδικαστικές φυλακίσεις όταν μάλιστα εξασφαλίζεται η παραμονή του κατηγορουμένου στη χώρα, πολλώ δε μάλλον όταν οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής δεν βρήκαν ικανά στοιχεία απάτης για να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους αντισυμβαλλόμενους πολιτικούς. Νόμιμον; Ναι. Ηθικόν; Όχι. Δίκαιον; Ελέγχεται. Εθνικώς επιζήμιον; Βεβαίως».
Άμεση ήταν η ανακοίνωση –απάντηση του ΚΚΕ, η οποία τονίζει:
«Για τον Καρατζαφέρη το 2008 ο ηγούμενος του Βατοπαιδίου θύμιζε εταιρία δολοφόνων. Τώρα λέει ότι τιμά τη χώρα στο εξωτερικό και επειδή έχει την εκτίμηση του Πούτιν, η δικαιοσύνη πρέπει να σταματήσει να ασχολείται μαζί του. Η λέξη αγυρτεία έχει χάσει πια το νόημά της».


http://www.eklogika.gr/news/7045