Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ - Επιστολή του Δρ Κων/νου Δαραή προς το Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού



Αγαπητά Κολινδρινά Μασλάτια


Με αφορμή την ανακοίνωση της Δ/νσης Α/θμιας Εκ/σης Πιερίας, την οποία δημοσιεύσατε στο blog σας για την κατάργηση των Γραφείων Α/θμιας Εκ/σης, σας ενημερώνω ότι τα γραφεία των Σχολικών
Συμβούλων παραμένουν ως έχουν, αρκεί να διευθετηθεί το θέμα της στέγασής τους σε κάποιο σχολείο ή σε κάποιο γραφείο των Δήμων.


Σας αποστέλλω σχετικό έγγραφο προς τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, το οποίο εάν θέλετε μπορείτε να δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας. Ήδη από τις 14 Νοεμβρίου 2011 το θέμα έχει τεθεί σε Δημοτικό Σύμβουλο που έχει σχέση με την εκπαίδευση. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση σε αυτό το θέμα με συνέπεια να εξετάζω σοβαρά την εναλλακτική επιλογή της μετακίνησης του Σχολικού Συμβούλου στην Κατερίνη.


Δρ Κων/νος Δαραής


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:


ΘΕΜΑ : «Στέγαση Γραφείου Σχολικού Συμβούλου 4ης εκπαιδευτική περιφέρειας Πιερίας»
ΣΧΕΤ:  
κ. Δήμαρχε
          Σας κάνω γνωστό ότι με βάση το Ν. 4027/2011 (ΦΕΚ 233 τ. Α) έχουν καταργηθεί τα περιφερειακά Γραφεία Εκπαίδευσης και συνεπώς και το 1ο Γραφείο Α/θμιας Εκ/σης Πιερίας που μέχρι πρόσφατα είχε έδρα στο Αιγίνιο.
          Στη συγκεκριμένη υπηρεσία στεγαζόταν και το Γραφείο του Σχολικού Συμβούλου της 4ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Πιερίας.
Ο Σχολικός Σύμβουλος υπάγεται στην Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκ/σης Κ. Μακεδονίας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και στη δικαιοδοσία του ανήκουν τέσσερα 12/θέσια και ένα 2/θέσιο σχολεία του Δήμου Κατερίνης και όλα τα σχολεία του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.
          Η έδρα του Σχολικού Συμβούλου παραμένει στο Αιγίνιο, αλλά όπως καταλαβαίνετε με βάση τα παραπάνω, έχει προκύψει πρόβλημα με τη στέγασή του γραφείου του.
Θεώρησα σκόπιμο να απευθυνθώ σε εσάς, ευελπιστώντας ότι θα έχετε τη δυνατότητα ως Δήμος, να παραχωρήσετε κάποιον κατάλληλο χώρο για τη λειτουργία του γραφείου του Σχολικού Συμβούλου, ειδάλλως η μόνη εναλλακτική επιλογή είναι η μετεγκατάσταση του στην Κατερίνη, όπου του έχει παραχωρηθεί σχετικός χώρος στη Δ/νση Α/θμιας Εκ/σης.   
          Ο Σχολικός Σύμβουλος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι στέλεχος της εκπαίδευσης, αξιολογείται κάθε τέσσερα χρόνια μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία, συνεπώς η θέση του δεν είναι προσωποπαγής και έχει την ευθύνη της επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης των εκπαιδευτικών, της υποστήριξής τους σε θέματα διδακτικά, μάθησης,  ψυχοπαιδαγωγικά, αξιολόγησης, σχέσεων με γονείς, επιμόρφωσης των εκ/κών, θεώρησης ωρολογίων προγραμμάτων κ.α..
          Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.  



Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δρ Κωνσταντίνος Α. Δαραής




Πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το πρωτότυπο της επιστολής
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=143ee441f4&view=att&th=133fb833a3054db1&attid=0.1&disp=safe&zw