Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αγιασμός για την επαναλειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κολινδρού


Μία ακόμη δομή κοινωνικού χαρακτήρα ξεκίνησε να επαναλειτουργεί στον Κολινδρό. Πρόκειται για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, η επίσημη λειτουργία του οποίου ξεκίνησε, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
2011, με την καθιερωμένη τέλεση του αγιασμού από τους εφημέριους του Κολινδρού.

Σκοπός της επαναλειτουργίας του είναι να προσφέρει το κοινωνικό έργο που επιτελούν αυτές οι δομές. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Κολινδρού ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από δέκα χρόνια, σταμάτησε όμως να προσφέρει τις υπηρεσίες σε ωφελούμενες μητέρες για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, επειδή αυτού του είδους οι δράσεις επιτελούν σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία, τόσο ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος όσο και οι συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο έκριναν σκόπιμο, μετά από πολλά αιτήματα που δεχόταν, να επαναλειτουργήσουν τις δομές που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η διαδικασία επαναλειτουργίας ήταν αρκετά χρονοβόρα. Αρχικά υποβλήθηκε η αίτηση από τη ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε προς της Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εποπτεύει αυτές τις δομές, ενώ μετά την έγκριση επαναλειτουργίας της δομής ακολούθησαν οι αιτήσεις των ωφελουμένων μητέρων και η επιλογή από την ΕΤΑ.

«Στόχος είναι ο βρεφονηπιακός Σταθμός Κολινδρού και οι άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου μας να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας – Κολινδρού Δημήτρης Χλεμές, χαρακτηρίζοντας ως μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Κολινδρό την ημέρα επίσημης επαναλειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κολινδρού Γιάννης Μπιτσιάνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο, ο οποίος - όπως είπε - με τη δυναμική που διαθέτει και τις γνωριμίες του πέτυχε την επαναλειτουργία τόσο του Βρεφονηπιακού Σταθμού όσο και του ΚΔΑΠ Κολινδρού. Επίσης, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Δημήτρη Χλεμέ και το προσωπικό, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να λειτουργήσουν ακόμη μία κοινωνική δομή.

Στην τελετή του Αγιασμού, επιπλέον παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πύδνας Δημήτρης Σιανίδης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Γιώργος Καλύβας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού Νίκος Τσιουμτσιούδας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και γονείς.

http://olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce%2Fapplication%2Fsiteview&Site=105826110