Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

To SMF Sfendami Mountain Festival στο Solu Khumbu Trail 2011


Solu Khumbu Trail 2011
8-23.11.2011


Το SMF Sfendami Mountain Festival ανάμεσα στους χορηγούς τις GO-mrp με την Ναταλία Παπουνίδου στα Ιμαλάια

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως η διοργάνωση SMF Sfendami Mountain Festival είναι ανάμεσα στους χορηγούς τις αποστολής GO-mrp και του φωτογράφου Μπάμπη
Γκριζαλιώτη πού θα συνοδεύσει την Ναταλία Παπουνίδου στον πολυήμερο αγώνα "Solu Khumbu Trail", που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στο Νεπάλ.

Έναν χρόνο πριν ο κορυφαίος έλληνας αθλητής ορεινού τρεξίματος Νίκος Καλοφύρης έλαβε μέρος στον ίδιο αγώνα και κατέκτησε την τρίτη θέση. Ο φωτογράφος της GO-mrp, Μπάμπης Γκιριτζιώτης συνόδευσε τον έλληνα αθλητή στο Νεπάλ και κάλυψε τόσο φωτογραφικά όσο και δημοσιογραφικά την προσπάθεια του και τις 13 αγωνιστικές ημέρες του αγώνα (étapes).

Φέτος σειρά έχει η Ναταλία Παπουνίδου να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον ίδιο αγώνα, η οποία κέρδισε την συμμετοχή της σε αυτόν κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίστηκαν στον αγώνα Olymbus Marathon το 2010.

Ο φωτογράφος Μπάμπης Γκιριτζιώτης θα ακολουθήσει την Ναταλία Παπουνίδου καλύπτοντας, για ακόμη μία φορά, τα 300 χλμ του αγώνα πεζοπορώντας. Σκοπός του είναι να καταγράψει όλη την προσπάθεια της και να στέλνει καθημερινά, με τη βοήθεια δορυφορικού συστήματος, φωτογραφίες και κείμενο στην Ελλάδα.

Εκτός από την ανταπόκριση με φωτογραφίες και κείμενο φέτος η GO-mrp θα προσπαθήσει να προσφέρει έναν νέο τρόπο για την παρακολούθηση ολόκληρης της πορείας της αθλήτριας σε πραγματικό χρόνο. Ένας ελαφρύς πομποδέκτης GPS (SPOT) θα είναι προσαρμοσμένος στο σακίδιο της Ναταλίας ο οποίος θα αναμεταδίδει ανά 10 λεπτά, μέσω ειδικής υπηρεσίας καταγραφής του στίγματος, τη θέση της πάνω στον χάρτη της διαδρομής του αγώνα.

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα καλούνται να καλύψουν 300 χλμ περίπου και συνολική υψομετρική 20.000 μ. μέσα σε διάστημα 16 ημερών. Ο αγώνας τους θα ξεκινήσει από το Jiri και θα τελειώσει στην Lucla καλύπτοντας καθημερινά 20 - 30 χλμ. σε δύσβατα μονοπάτια και κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ο "Solu Khumbu Trail" δίκαια κατατάσσεται στους πιο δύσκολους αγώνες στο παγκόσμιο καλεντάρι.

Συγκεκριμένα, η αποστολή θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 4 Νοεμβρίου και θα φθάσει στην Κατμαντού στις 5 Νοέμβρη. Εκεί η αθλήτρια θα συναντήσει τους υπόλοιπους αθλητές με τους οποίους θα ξεκινήσουν μετά από 2 ημέρες οδικώς για το χωριό Jiri, όπου θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα. Ο φωτογράφος θα αναχωρήσει για το Jiri την επόμενη μέρα της αφίξεώς τους στο Κατμαντού, δηλαδή μία ημέρα πριν την έλευση των αθλητών. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Jiri στις 8 Νοεμβρίου στα 1.950 μ. υψόμετρο και την δεύτερη κιόλας μέρα οι αθλητές θα περάσουν από τα 3.530 μ (Lamjura La). Για τις επόμενες ημέρες ο αγώνας θα κυμαίνεται υψομετρικά μεταξύ 2.040 μ. και 3.500 μ. ούτως ώστε οι αθλητές να εγκλιματιστούν για να συνεχίσουν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Μετά την 5η μέρα του αγώνα και μέχρι το τέλος του το υψόμετρο θα κυμαίνετε στα 3.800 μ. ενώ θα ξεπεράσει τουλάχιστον δύο φορές τα 5.000 μ. Το ψηλότερο σημείο του αγώνα είναι η περιοχή Lac Gyazumba στα 5.500 μ. Ο τερματισμός θα γίνει στο χωρίο Lukla, απ' όπου θα αναχωρήσουν αεροπορικώς προς την Kathmandou, μετά από μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των αχθοφόρων Sherpa, οι οποίοι θα μεταφέρουν σε όλη τη διαδρομή τις αποσκευές των αθλητών.
Μπορείτε να παρακολουθείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ναταλία Παπουνίδου .

Mπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τον αγώνα τις Ναταλίας στο http://www.go-mrp.com/index.php?page=games&article_id=70 .

 Η διοργάνωση S M F Sfendami Mountain Festival εύχεται στην Ναταλία Παπουνίδου καλή επιτυχία και να σηκώσει όσο πιο ψηλά γίνεται την ελληνική σημαία καθώς και στον φωτογράφο Μπάμπη Γκιριτζιώτη να μας μεταφέρει την προσπάθειά τις μέσα από το φωτογραφικό υλικό του.
ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ Α.Μ.ΚΕ

Δια χειρός ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΡΑΚΑ