Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σιαμαία ετοιμάζονται να βαδίσουν ξεχωριστά

Δύο σιαμαία κοριτσάκια που σήμερα ζουν στην Καλιφόρνια ετοιμάζονται να εγχειριστούν και να μπορούν να ζουν μαζί αλλά και χώρια.
Δύο κοριτσάκια από τις Φιλιππίνες γεννήθηκαν ενωμένα στο στήθος και στην κοιλιά, ενώ πρόκειται να
διαχωριστούν και να ζήσουν ενωμένες μόνο με την αδελφική τους αγάπη.
Η Angelina και η Angelica Sabuco που είναι δύο χρονών, επιθυμούν να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή. Το ίδιο θέλουν και οι γονείς τους.
"Όταν θα μαλώνουν, θα μπορούν να μένουν μόνες τους. Όταν θα παίζουν, θα μπορούν να παίζουν και μαζί και χώρια. Όταν δεν θα θέλουν να δουν η μία την άλλη, δεν θα χρειάζεται", δήλωσε η μητέρα τους.
Ο χειρούργος των κοριτσιών Gary Hartman ανέφερε, ότι αν τα κορίτσια παραμείνουν ενωμένα μπορεί να προκληθούν μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την υγεία τους. Αν το ένα κοριτσάκι πεθάνει, ύστερα από λίγο θα πεθάνει και το άλλο.
Γι αυτό πρόκειται να υποβληθούν σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο παίδων του πανεπιστημίου του Στανφορντ, ώστε να διαχωριστούν το διάφραγμα και το συκώτι τους.
Παράλληλα, οι γιατροί εκτιμούν ότι τα μικρά κοριτσάκια δεν θα χρειαστούν πολλές συνεδρίες για φυσικοθεραπείες μετά το χειρουργείο τους.
Υπάρχει, όμως, περίπτωση να μην μπορέσουν να περπατήσουν για κάποιες βδομάδες ή ακόμα και μήνες μέχρι την ανάρρωσή τους, αλλά ύστερα θα μπορούν να συνεχίσουν την ζωή τους ξεχωριστά.

http://tosokaki.blogspot.com/2011/11/blog-post_6544.html