Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η Πρέσβης της Αυστραλίας στον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας


Τη νέα Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Jenny Bloomfield δέχθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης στις 12 το μεσημέρι, στο γραφείο του,
παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η νέα Πρέσβης της Αυστραλίας, η οποία είναι ελληνικής καταγωγής καθώς η μητέρα της είναι Ελληνίδα και η ίδια έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που συνδέουν τις δύο χώρες και την πρόθεση της Πρεσβείας της Αυστραλίας για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού.
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης συνεχάρη την Πρέσβη για τα νέα της καθήκοντα, συζήτησε μαζί της για το θέμα της μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αυστραλία που αναζωπυρώνεται λόγω της επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας ενώ τόνισε το ενδιαφέρον και την ισχυρή βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έμπρακτη στήριξη των πρωτοβουλιών συνεργασίας των δύο χωρών «ώστε να ενισχύσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειες που γίνονται, να δώσουμε προοπτική και μέλλον στη διμερή συνεργασία και να αντιστρέψουμε το αρνητικό οικονομικό κλίμα που βιώνουν όλοι οι Έλληνες δίνοντας και υλοποιώντας εναλλακτικές προτάσεις ανάπτυξης και προόδου».
O Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογράμμισε τις αγαστές σχέσεις αλληλεγγύης με τους Έλληνες ομογενείς που στηρίζουν με θέρμη τα εθνικά ζητήματα ενώ αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση των πόλεων της Θεσσαλονίκης και της Μελβούρνης, η οποία επισφραγίστηκε και με την προσφορά μαρμάρινης αναθηματική στήλης προς τους πολίτες της Μελβούρνης τον Νοέμβριο του 2008 από την τέως Νομαρχία Θεσσαλονίκης για τα 24 χρόνια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Η κ. Bloomfield από την πλευρά της ενημέρωσε τον κ. Δ. Ψωμιάδη σχετικά με τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που δρομολογούνται με στόχο τη δημιουργία πρόσφορου επενδυτικού κλίματος για τους Αυστραλούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα, όπως είναι η ίδρυση του Ελληνο- Αυστραλιανού Επιμελητηρίου στην Αθήνα με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη, η φιλοξενία Αυστραλών επιχειρηματιών στην Ελλάδα με στόχο την προσέλκυση και υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων καθώς και η σημαντική αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Αυστραλία. «Γίνονται ιδιαίτερα σημαντικά και θετικά βήματα συνεργασίας, τα οποία πρέπει να ενισχύσουμε, να στηρίξουμε, να προβάλουμε ώστε να δώσουμε αισιοδοξία και προοπτική στους φίλους Έλληνες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».
Η κ. Bloomfield αναφέρθηκε εκτενώς στο ισχυρό ελληνικό στοιχείο της Αυστραλίας, στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που στηρίζουν με σκληρή δουλειά και δυναμισμό την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της και την πεποίθηση ότι οι Έλληνες θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν.
Στο τέλος της επίσκεψης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης χάρισε στην Πρέσβη αναμνηστικά δώρα από τη Μακεδονία.