Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφώνημα… με νόημα Ομπάμα σε Παπαδήμο

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ


Η χθεσινή παρθενική εμφάνιση του Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ είχε και ένα υπερατλαντικό «κερασάκι». Αργά το βράδυ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δέχτηκε το τηλεφώνημα του Μπαράκ
Ομπάμα, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να εκφράζει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ελλάδα, για την εκπλήρωση των όρων του προγράμματος που έχουν θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να υπάρξει επαρκής αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι «ο Πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν αλληλέγγυες στη φίλη και σύμμαχο Ελλάδα», επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα που κυριάρχησε στην τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών.

Η νέα παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την τύχη της Ελλάδας, και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που έχει ενσκήψει στην ευρωζώνη, απειλώντας συνολικά την παγκόσμια οικονομία.

Την προηγούμενη εβδομάδα άλλωστε, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

http://www.statesmen.gr/