Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΣΤ: Μπορείς να βρεις το ψέμα στην παρακάτω είδηση; 98 στους 100 δεν μπόρεσαν...

Γράφει ο 29-26


Πρόκειται για ένα τεστ πανεπιστημίων του εξωτερικού, στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και γίνεται περίπου ως εξής:

Ας υποθέσουμε ότι είμαι δημοσιογράφος που βλέπω ζωντανά και σας περιγράφω την παρακάτω είδηση. Από εσάς θέλω να βρείτε το ψέμα:

...."Ο Αλβανός ληστής μόλις μπήκε...
στο mini market με ένα πιστόλι προτεταμένο. Βλέπω τον ιδιοκτήτη να σηκώνει τα χέρια ψηλά ενώ ο ληστής ουρλιάζει σε ακατάληπτη γλώσσα και κουνάει το πιστόλι δεξιά-αριστερά. Ο ιδιοκτήτης τρέχει προς τον πάγκο και φαίνεται να ανοίγει ένα συρτάρι. Από έξω αυτή τη στιγμή περνάει ένας ένστολος που ετοιμάζεται να μπει στο mini market, δεν έχει αντιληφθεί τίποτα! Προσπαθώ να του φωνάξω αλλά τη στιγμή που σηκώνομαι όρθιος βλέπω τον Αλβανό να γυρίζει προς το μέρος της βιτρίνας, προς το μέρος μου και τρομάζω, σκύβω πάλι κάτω. Δεν μου βγαίνει κιχ στην όψη της κάννης που μόλις είδα.

Την ίδια στιγμή ο αστυνομικός βλέπει το πιστόλι και αστραπιαία πετάγεται έξω από το οπτικό πεδίο της τζαμαρίας βουτώντας στο έδαφος. Ο Αλβανός ταραγμένος βάζει τα λεφτά στη τσέπη και ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο. Σίγουρα δεν υπολόγιζε να του σκάσει αστυνομικός την ώρα της ληστείας και τώρα τον βλέπω έτοιμο να φύγει. Ο Αλβανός ανοίγει την πόρτα πυροβολώντας στον αέρα και τρέχει γρήγορα προς τα αριστερά, προς την πλευρά της λαϊκής που λειτουργούσε εκείνη την ώρα. Ο αστυνομικός σκέφτεται: ‘’τώρα θα σε ξεσκίσω ρε’’ και πετάγεται πληκτρολογώντας ταυτόχρονα έναν αριθμό στο κινητό του. Ο Αλβανός χάθηκε πλέον και ο αστυνομικός μιλάει στο κινητό τρέχοντας προς την λαϊκή. Δεν βλέπω πλέον τίποτα άλλο, σταματάω την μετάδοση".....

Που είναι το ψέμα;


*Για να δείτε την απάντηση κάντε τριπλό κλικ στα παρακάτω εισαγωγικά


Ο αστυνομικός σκέφτεται: ‘’τώρα θα σε ξεσκίσω ρε...’’. Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος δεν μπορεί να ξέρει τι σκέφτεται ο αστυνομικός. Σε αυτή την περίπτωση, είπα ότι σκέφτηκε, αυτό που ήθελα εγώ να έχει σκεφτεί. Η πραγματικότητα όμως μου έδειξε, λίγο αργότερα, ότι ήταν ένας καλοκάγαθος μεσήλικας που δεν ήθελε πολλά μπλεξίματα. Απλά όταν έφυγε ο ληστής τηλεφώνησε στους συναδέλφους του για βοήθεια. Οπότε μπορεί κάλλιστα να σκέφτηκε ‘’ευτυχώς την γλυτάραμε’’ ή ‘’αύριο πρωί-πρωί κεράκι στη Παναγιά’’. Όλοι όμως πίστεψαν, σύμφωνα με τη ''σκέψη'' που μετέδωσα, ότι πρόκειται για έναν γενναίο ένστολο έτοιμο να θυσιάσει και τη ζωή του ακόμα."



himaira.blogspot.com Himaira: Μπορείς να βρεις το ψέμα στην παρακάτω είδηση; 98 στους 100 δεν μπόρεσαν...