Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αλαλούμ στο δημόσιο με την εφαρμογή της εφεδρείας

Αλαλούμ στο δημόσιο με την εφαρμογή της εφεδρείας. Πολλά τα λάθη και τα προβλήματαΑλαλούμ επικρατεί στο δημόσιο σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας που ξεκίνησε από χθες, Δεύτερα. Υπολογίζεται ότι περίπου 20.000 υπάλληλοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο. Η ΑΔΕΔΥ, κάνει λόγο για «αποφράδα
μέρα» και υποστηρίζει ότι το δημόσιο χάνει τα πιο έμπειρα και ικανά στελέχη του. Καταγγέλλει επίσης ότι το 60% του βασικού μισθού που θα παίρνουν ως αποζημίωση οι «έφεδροι» είναι ουσιαστικά ένα επίδομα ανεργίας.
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ οργανώνει από κοινού με τη ΓΣΕΕ 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη, ενώ το ΠΑΜΕ, καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στις 16.00 στην πλατεία Ομόνοιας.
Φυσικά η όλη διαδικασία κάθε άλλο παρά με ομαλούς ρυθμούς εφαρμόζεται, καθώς πολλές είναι οι περιπτώσεις που έχουν γίνει λάθη στην επίδοση των διαπιστωτικών πράξεων σε εκείνους που μπήκαν στην εφεδρεία. Παράλληλα, πολλοί είναι αυτοί που έχουν καταθέσει αιτήσεις εξαίρεσης οι οποίες θα εξεταστούν τον Ιούνιο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν υπάλληλοι που τους έχει ζητηθεί να παραδώσουν τις κάρτες και τις σφραγίδες τους χωρίς ακόμα να τους έχουν επιδοθεί οι διαπιστωτικές πράξεις. Λάθη εις βάρος τους καταγγέλλουν και οι υπάλληλοι που είχαν αναγνωρίσει μισθολογικά και βαθμολογικά προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, καθώς συμπλήρωναν 33 χρόνια και πλέον προϋπηρεσίας και όπως λένε τους κοινοποιήθηκε λανθασμένα ένταξη στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
Ταυτόχρονα, δημιουργούνται προβλήματα και στη λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς φεύγει προσωπικό από φορείς στους οποίους ήδη υπήρχαν ελλείψεις. Ωστόσο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διατείνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση να γίνουν εξαιρέσεις στην εφαρμογή του μέτρου, χωρίς όμως να αποκλείεται να σημειωθούν μικροαλλαγές, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που θα κριθεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Τις περιπτώσεις αυτές αναμένεται να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο-σκούπα που ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Εν τω μεταξύ, πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας απηύθυνε επιστολή στους συναδέλφους του υπουργούς για επιτήρηση της διαδικασίας προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Ο κ. Ρέππας καλεί τους συναδέλφους του να επιδείξουν «προσωπικό ενδιαφέρον» προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία της εφεδρείας, ενημερώνοντάς τους ταυτόχρονα ότι η προθεσμία για την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων προς τους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου εξέπνευσε χθες.


http://www.eklogika.gr/news/7002