Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Μέρκελ: Λύση έως την Τετάρτη για την κρίση

Η Άνγκελα Μέρκελ
Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους από την Ευρώπη εμφανίστηκε το Σάββατο η Γερμανίδα καγκελάριος, εκφράζοντας την εκτίμησή της πως η -δεύτερη- Σύνοδος Κορυφής της Τετάρτης θα καταλήξει σε «φιλόδοξο
αποτέλεσμα».

«Οι αποφάσεις πρέπει να προετοιμαστούν με τον κατάλληλο τρόπο» ανέφερε η Μέρκελ το Σάββατο σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες: «Πιστεύω πως οι υπουργοί Οικονομικών κάνουν πρόοδο ώστε να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους έως την Τετάρτη» όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ενόσω οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην ΕΕ συνεχίζονται, η καγκελάριος αναγνώρισε πως οι συζητήσεις είναι δύσκολες, υπογραμμίζοντας όμως τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν σε αυτές Γερμανία και Γαλλία.

Εξάλλου, σε ομιλία της στη νεολαία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος η Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


http://www.skai.gr/news/finance/article/184081/merkel-lusi-eos-tin-tetarti-gia-tin-krisi-/?utm_source=rss_news_finance&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss