Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πωλούνται πτυχία με ένα... ''κλικ''

Ρεπορτάζ:Xρήστος Μαζάνης

Τα τελευταία χρόνια, κάνουν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο όλο και περισσότερες εταιρείες οι οποίες εμπορεύονται τίτλους πανεπιστημιακών σπουδών, πιστά αντίγραφα. Το
συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί κοινό μυστικό για πολλούς εργαζομένους στον ιδιωτικό κυρίως τομέα, αφού κανείς δεν πρόκειται να παραδεχθεί δημόσια ότι έχει αγοράσει πλαστό πτυχίο ή master. Άλλωστε, είναι πολλοί εκείνοι που προσλήφθηκαν σε μια δουλειά, αφού το βιογραφικό τους είναι γεμάτο με τίτλους που τους έχουν αγοράσει, εν αγνοία -βεβαίως- του εργοδότη τους, ενώ κάποιοι άλλοι έχασαν τη συγκεκριμένη θέση, επειδή είχαν φαινομενικά λιγότερα προσόντα.


Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Μιλώντας στο web zougla radio, o προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Μανώλης Σφακιανάκης, ανέφερε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, σε συνεργασία με το FBI, προκειμένου να μπορέσουν να εντοπίσουν εδώ στην Ελλάδα αυτούς που αγοράζουν πλαστά πτυχία από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.



Παράλληλα, πρόσθεσε πως έχουν εντοπίσει παλαιότερες περιτπώσεις στην Ελλάδα, με συγκεκριμένα άτομα τα οποία πουλούσαν πλαστά πτυχία.


Η συνέχεια εδώ