Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Θ Παπαγεωργίου: Συνάντηση με Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκα


Κατερίνη 12 Οκτωβρίου 2011

Παράταση και απλούστευση στις άδειες των αγροτών για χρήση νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις

Συνάντηση του Βουλευτή Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων κ. Γιάννη Δριβελέγκα και συζήτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αγρότες προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.

Οι χρονοβόρες διαδικασίες, τα πολλά δικαιολογητικά και το σοβαρό κόστος για την χορήγηση άδειας χρήσης νερού όπως προβλέπονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε και ισχύει από τις 16 Ιουνίου 2011, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τους αγρότες. Το πρόβλημα γνωστοποιήθηκε από στελέχη του Δήμου Δίου – Ολύμπου και αγρότες της Πιερίας στον κ. Παπαγεωργίου ο οποίος ζήτησε και είχε συνάντηση για την συζήτηση του θέματος με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιάννη Δριβελέγκα.

Κατόπιν αυτού για την αντιμετώπιση του προβλήματος όπως ανακοίνωσε το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και δήλωσε ο κ. Δριβελέγκας τροποποιείται η ΚΥΑ 150559/10-6-2011 (ΦΕΚ 1440 β΄- 16 Ιουνίου 2011) «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» και παρατείνεται έως και 16 Ιουνίου 2012, από τις 16 Δεκεμβρίου 2011 που ήταν, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από τους αγρότες για την χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.

Παράλληλα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε σύντομο χρονικό διάστημα στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών και την ελάφρυνσή τους από αδικαιολόγητα κόστη και χρονοβόρες διαδικασίες