Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ουρανοξύστης σε σχήμα Παγκοσμίου Κυπέλλου

Σύμβολο ανάπτυξης και ευημερίας το χωριό Χουαξί στην Κίνα. Τελευταίο του "απόκτημα" ένας ουρανοξύστης ύψους 328 μέτρων (Pics)

Έχει αναγνωριστεί ως το  πλουσιότερο  χωριό στην Κίνα με κάθε κάτοικο να έχει
τουλάχιστον 250.000 δολάρια στην τράπεζα...Τώρα έχει και άλλον ένα λόγο να υπερηφανεύεται, καθώς έχει πλέον τον πρώτο του ουρανοξύστη, ο οποίος βέβαια είναι ιδιαιτέρως κιτς.
Στο χωριό Χουαξί κατοικούν 2000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους αγρότες, οι οποίοι μην έχοντας τι να κάνουν τα λεφτά που διαθέτουν, αποφάσισαν να βάλει ο καθένας τον οβολό του ώστε να χτιστεί ο ουρανοξύστης που ονομάστηκε "Hanging Village of Huaxi".

 Ο ουρανοξύστης μοιάζει με το κύπελλο του Μουντιάλ και το ύψος του αγγίζει τα 328 μέτρα. Διαθέτει 800 σουίτες και μπορεί να φιλοξενήσει 2000 άτομα.

 Ο ουρανοξύστης, που είναι το 15ο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, αφήνοντας πίσω του τον πύργο του Άιφελ και το Chrysler Building της Νέας Υόρκης, ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 4 χρόνια και κόστισε περίπου 346 εκατ. Ευρώ.

 Ο Zhou Li, αναπληρωτής επικεφαλής του κόμματος  του χωριού, είπε "Το κτίριο είναι ένα σύμβολο του κολεκτιβισμού."
Το χωριό έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία 30 χρόνια. Από μια φτωχή αγροτική κοινότητα κατάφερε να γίνει ένα σύμβολο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.


http://tosokaki.blogspot.com/2011/10/blog-post_3206.html