Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Ανοιχτοί σε αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο – Προανήγγειλε στήριξη των πολυτέκνων


Για προνοιακή στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων που αυτή τη στιγμή πλήττονται από τα νέα φορολογικά μέτρα, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευ, Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως η κυβέρνηση
είναι διατεθειμένη να συζητήσει αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο μέχρι αυτό να κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής, με την προϋπόθεση πως αυτές δεν θα ανεβάζουν το μισθολογικό κόστος.
Ο κ. Βενιζέλος είπε συγκεκριμένα πως «είμαστε ανοιχτοί να αξιοποιήσουμε κάθε καλή και τεκμηριωμένη πρόταση. Με καλή διάθεση θα κάνουμε προσαρμογές που δεν θα ανεβάζουν όμως το μισθολογικό κόστος». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «το πολυνομοσχέδιο εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένους και επιτακτικούς δημοσιονομικούς στόχους, αλλά έχει μεγάλη σημασία και για τους στόχους της εθνικής ασφάλειας και ανεξαρτησίας».
Ο υπουργός Οικονομικών, είπε ακόμη ότι η διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί το νομοσχέδιο θα μπορούσε να γίνει υπό πολύ καλύτερες δημοσιονομικές συνθήκες, «αλλά αμφιβάλλω εάν θα υπήρχε τότε η δεκτικότητα να προχωρήσουμε σε τόσο μεγάλες τομές».
Αναφερόμενος στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, είπε ότι εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο, οι οποίες θα μπορούσαν να παράσχουν στην Ελλάδα την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου η διαδικασία να είναι αντικειμενική και αξιόπιστη. Ο κ. Βενιζέλος, σχολίασε και την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την εφεδρεία, λέγοντας ότι η τρόικα έλαβε γνώση του συγκεκριμένου μοντέλου, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον Αντώνη Σαμαρά «και η αντίδραση της τρόικας ήταν απολύτως και συμπαγώς αρνητική».
Σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, υποστήριξε πως το σχετικό άρθρο 37 του νομοσχεδίου, δεν θίγει πουθενά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά διευκολύνει την σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων, όπως επίσης ότι οι τελευταίες κατισχύουν και των λίγων κλαδικών συμβάσεων.
Αναφερόμενος στη σύμβαση της ΟΤΟΕ, είπε ότι το κράτος έχει χορηγήσει στον τραπεζικό τομέα εγγυήσεις 120 δισ. ευρώ και «το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να σεβαστούμε τον μελλοντικό φορολογούμενο».
Τέλος, υποστήριξε εμμέσως ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης γίνονται προς όφελος της νέας γενιάς και των... ανέργων! «Στο όνομα τίνος θα νομοθετήσουμε; Στο όνομα των πιο σίγουρων και διασφαλισμένων εργαζομένων του Δημοσίου και εκείνων που κινδυνεύουν λιγότερο, ή στο όνομα της νέας γενιάς, των ανέργων, εκείνων που φοβούνται μήπως μείνουν μόνα και αβοήθητα θύματα της κρίσης;» ανέφερε.


http://www.eklogika.gr/news/6367