Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Θολή παραμένει η κατάσταση για την έναρξη διανομής πετρελαίου θέρμανσης


ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Εκμεταλλευτών Πλυντηρίων Λυπαντηρίων νομού Πιερίας Σταύρος Ανανιάδης
και Κώστας Κακάνης. Κατά τη διάρκειά της αναφέρθηκαν στην επιτυχία της απεργίας που πραγματοποίησε το σωματείο στις 19-20 Οκτωβρίου αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αυτή τη στιγμή τα πρατήρια είναι «στεγνά» από πετρέλαιο θέρμανσης, αναμένοντας τη λήξη της απεργίας των τελωνιακών. Αν αυτό συμβεί άμεσα και δοθεί πετρέλαιο, η κίνηση στην αγορά θα ξεκινήσει σε πλήρεις ρυθμούς από Δευτέρα και σύντομα θα ομαλοποιηθεί, ενώ αν η απεργία διαρκέσει μέχρι τέλος της εβδομάδας, η διανομή πετρελαίου θα αποκατασταθεί κατά την Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν υπομονή να περάσει το σαββατοκύριακο, καθώς έχει προβλεφθεί επιδείνωση του καιρού εκείνες τις μέρες. Ένα ακόμα σημείο στο οποίο στάθηκαν οι πρατηριούχοι ήταν η υπουργική απόφαση από την 13η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία δημοτικές, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, εγχώριες και αλλοδαπές, θα λαμβάνουν πετρέλαιο κίνησης για θέρμανση, πληρώνοντάς το στην τιμή του, που κυμαίνεται λίγο κάτω από το 1,5 ευρώ. Η τιμή που αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τα σπιτικά είναι ελάχιστα πάνω από 0,95 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Ανανιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής των μελών του σωματείου στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, αναφερόμενος ωστόσο και σε μεμονωμένες περιπτώσεις μη συμμετεχόντων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Το Δ.Σ. του Σωματείου χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν 19/10 και 20/10 στο νομό μας και σε όλη τη χώρα, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου καθώς και για τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά είναι η άλλη όψη του ανοίγματος των «κλειστών επαγγελμάτων», των μέτρων ενάντια στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.

Τα μονοπώλια απαιτούν: ξεκαθάρισμα της αγοράς από τα μικρομάγαζα, χρεωκοπημένους επαγγελματίες-βιοτέχνες-εμπόρους, φθηνά μεροκάματα και φορολογική ασυλία. Αυτή είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα διακρίνεται πιο καθαρά το αποκρουστικό της πρόσωπο. Αυτά συζητάει και συναποφασίζει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι – πρέπει να τους εμποδίσουμε. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργανωμένη αντίσταστη της συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων, την αλληλεγγύη και την πάλη. Το Δ.Σ. του σωματείου μας καλεί για άλλη μια φορά την μικρή μερίδα αυτών που διάλεξαν το δρόμο της απεργοσπασίας να ξεκαθαρίσουν μέσα τους με ποιανού τα συμφέροντα είναι.

Όσοι οραματίζονται πολιτική σταδιοδρομία σε όργανα-σωματεία-τοπική και περιφερειακή διοίκηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα διαπιστευτήρια πρέπει να τα δίνουν στους συναδέλφους, στο λαό και όχι στην κυβέρνηση και στο κόμμα τους. Καλούμε όλους όσους πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα να τους απομονώσουν και να τους γυρίσουν την πλάτη. Να συμμαχήσουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την στηρίζουν».

http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Site=105825724