Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Κωλοτούμπα και 16 ομάδες στη Superleague!


Κωλοτούμπα και 16 ομάδες στη Superleague!
Του ΑΛΕΞΗ ΠΛΑΤΗ

Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην… διάρκεια παραμονής 18 ομάδων στην μεγάλη κατηγορία κι έτσι αποφάσισαν να τις κάνουν… 16!

Αυτός φαίνεται ότι είναι ο λόγος που αποφασίστηκε τελικά να
συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Superleague με 16 ομάδες. Παρότι αρχικά φαίνεται ότι υπήρξε συμφωνία, τελικά… διαφώνησαν! Συγκεκριμένα, οι ΟΦΗ, Εργοτέλης, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Ατρόμητος και Ξάνθη τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι το πρωτάθλημα θα πρέπει να συνεχιστεί με 18 ομάδες για φέτος, του χρόνου αλλά και την μεθεπόμενη σεζόν…

Σε αυτό διαφώνησαν οι υπόλοιποι (σ.σ με εξαίρεση τους τρεις μεγάλους που φέρονται να ψήφισαν λευκό) υποστηρίζοντας πως οι 18 ομάδες θα έπρεπε να γίνουν 16 την μεθεπόμενη σεζόν. Επειδή, λοιπόν, δεν υπήρξε ομοφωνία, αποφασίστηκε να απορριφθεί η άποψη των «18» και το πρωτάθλημα να συνεχιστεί με 16 ομάδες.

Οι δύο που θα συμπληρώσουν το παζλ θα αναδειχτούν στο συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο καθώς σήμερα Παρασκευή δεν υπήρξε απαρτία μιας και η Ξάνθη είχε αποχωρήσει ενώ τον ΠΑΟΚ εκπροσωπούσε ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Παπουτσάκης: «Δεν συζητήθηκε καν το θέμα των 18»

Πάντως, στις δηλώσεις του ο Απόστολος Παπουτσάκης τόνισε πως το θέμα των 18 ομάδων δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία από την στιγμή που η Ξάνθη αποχώρησε.

«Στο προηγούμενο δ.σ. είχαμε πάρει απόφαση να μιλήσουμε για την διεύρυνση του πρωταθλήματος, η πρώτη προϋπόθεση ήταν να συμφωνήσει η ΕΠΟ, η δεύτερη απόφαση ήταν η NOVA και η τρίτη ήταν το τεχνικό θέμα αν μπορούσαμε να βάλουμε 18 ομάδες. Για να γίνει αυτό, , απαραίτητη προϋπόθεση που ζήτησε η ΕΠΟ ήταν ομόφωνη απόφαση, αυτό δεν έγινε εφικτό από την στιγμή που αποχώρησε η Ξάνθη, έτσι το θέμα δεν τέθηκε δεν υπήρξε ψηφοφορία», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Superleague. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε:

«Ενα από τα πολλά προβλήματα ήταν και αυτό, το εάν θα είναι 18 για δύο ή για τρία χρόνια, έπρεπε να πέσουν πέντε ομάδες για να επανέλθουμε στην κανονική ροή, αυτό δεν πέρασε, μπορεί και το οικονομικό να ήταν θέμα όμως δεν μπήκαμε καθόλου σε τέτοιες λεπτομέρειες».
«Αυτή η κωλοτούμπα δεν υπάρχει»

Βγαίνοντας, φανερά εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Κώστας Πηλαδάκης που έκανε λόγο για «κωλοτούμπα».
«Βρισκόμαστε στο κτίριο που υπηρέτησα ένα χρόνο ως πρόεδρος. Έμπρακτα το αποδείξαμε όταν κάναμε τη κεντρική διαχείριση, ότι τα έσοδα αυτά βοηθούν το ποδόσφαιρο να επιβιώσει. Λυπάμαι πολύ γιατί πάρθηκε μια ομόφωνη απόφαση προ ημερών, αλλά σήμερα κάποιοι βάλανε μπροστά τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και έκαναν κωλοτούμπα.

Σε κάποιους θα έπρεπε να τους απαγορευτεί να μιλάνε για το καλό του ποδοσφαίρου. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι αυτός που αδικήθηκε από την προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να επωφεληθεί. Υπάρχουν πολλά δεδικασμένα όπως του Αστέρα Τρίπολης που παίζει κανονικά αντί του Ηρακλή, του ΟΦΗ που έπαιξε πλέι οφ με το χαρτί της ΟΥΕΦΑ. Το αντίστοιχο έχουμε και στη Β' Εθνική με την περίπτωση της Καλλιθέας.

Αυτό που τους ενδιαφέρει, κατά περίπτωση, είναι πως θα βοηθάνε τους ημέτερους. Πριν τρεις μέρες αποφασίσαμε κάτι. Όλη αυτή η κωλοτούμπα δεν υπάρχει. Πραγματικά ντρέπομαι που διετέλεσα πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ. Δεν τέθηκε ως ζήτημα ότι η ΕΠΟ θα είχε αντίρρηση. Ούτε η NOVA έθεσε κάποιο "βέτο" πάνω στο οικονομικό ζήτημα», είπε ο Κώστας Πηλαδάκης. Και κατέληξε: «Εμείς έχουμε τις θέσεις μας και θα παλέψουμε για τη δικαίωσή μας».

Αποχώρησε η Ξάνθη

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης αποχώρησε από την διαδικασία γιατί όπως υποστήριξε, η ΠΑΕ Ξάνθη θέλει να παγιωθούν οι 18 ομάδες στο πρωτάθλημα και όχι 18 ομάδες φέτος και του χρόνου αλλά 16 ομάδες στη μεθεπόμενη χρονιά.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε η πλευρά των ακριτών, ανάλογα με την απόφαση που θα παρθεί δεν αποκλείεται να κινηθεί και νομικά.

«Η ΠΑΕ Ξάνθη έχει κάνει μία πρόταση στο προηγούμενο συμβούλιο, προκειμένου να ξεφύγουμε από αδιέξοδο, να μείνουν οι ομάδες 18 σε μόνιμη βάση. Το συμβούλιο την είχε κάνει ομόφωνα δεκτή και σήμερα μας είπαν ότι η ΕΠΟ υιοθετεί αυτή την πρόταση με την προϋπόθεση, οι ομάδες τη σεζόν 2013-14 να γίνουν πάλι 16.

Εμείς αυτό το θέμα δεν μπορούμε να το συζητήσουμε, γιατί θα φανεί ότι θέλουμε να βοηθήσουμε φίλους ή ανθρώπους που πρέπει να εξυπηρετηθούν, να βολέψουμε τους δικούς μας και μετά να επιστρέψουμε στα παλιά», είπε αρχικά ο Κοντοβαζαινίτης και συμπλήρωσε:

«Είπαμε ότι αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε και προτείναμε να συνεχίσουμε με 14 ομάδες και όταν τελειώσουν τα δικαστήρια να γίνουν ξανά 16 οι ομάδες. Ή θα γίνουν 18 οι ομάδες σε μόνιμη βάση, όπως λέμε εμείς ή καλύτερα να μείνουν 14. Η Ξάνθη δηλώνει ότι αν η απόφαση που θα πάρει η συνέλευση δεν είναι σωστή, θα την προσβάλει με κάθε νόμιμο τρόπο.».

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10485&subid=2&pubid=128820020