Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Νάρκη στα παλιά βαφεία της Βέτλανς στη Νάουσα!!!

26-10-2011-111Μια παλιά αντιαρματική νάρκη του δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου βρέθηκε κατά λάθος από συνεργείο της «Εργοδομής» στα παλιά βαφεία της πρώην «Βέτλανς» το πρωί της Τρίτης στη Νάουσα. Ευτυχώς τόσο το σκαπτικό μηχάνημα όσο και ο εργάτης που μετέφερε με τα χέρια(!) τη
νάρκη, δίχως να συνειδητοποιήσει στην αρχή περί τίνος επρόκειτο δεν την ενεργοποίησαν και δεν είχαμε ένα ολέθριο αποτέλεσμα.
Στο χώρο, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΠΟΝ Βασίλης Τζώρτζης και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τις αρχές έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και δεν είχαμε κανένα δυστύχημα.
26-10-2011-1Το περιστατικό που συνέβη, όπως προαναφέραμε το πρωί της Τρίτης, έγινε στο χώρο όπου πραγματοποιείται το έργο του «Κέντρου Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς στα βαφεία της πρώην ΕΡΙΑ». Συνεργείο της αναδόχου εταιρίας «Εργοδομή» με σκαπτικό μηχάνημα διαμόρφωνε το χώρο των παλιών βαφείων όταν ο οδηγός συνειδητοποίησε πως ελάχιστα εκατοστά από εκεί που έσκαβε βρίσκεται ένα στρόγγυλο μεταλλικό αντικείμενο.
Την έπιασε με τα χέρια του
Στη συνέχεια, ένας άλλος εργάτης, τόλμησε, γιατί για τόλμη πρόκειται, να πιάσει το μεταλλικό αντικείμενο, μην γνωρίζοντας πως πρόκειται για νάρκη και να το μεταφέρει με γυμνά χέρια. Όταν συνειδητοποίησαν οι εργάτες πως επρόκειτο για νάρκη, ειδοποιήθηκε τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική Νάουσας.
Ο χώρος γύρω από τη γέφυρα του Νοσοκομείου αποκλείστηκε, απομακρύνθηκαν κάτοικοι και ειδοποιήθηκε και ο στρατός. Ειδικό συνεργείο του στρατού με πυροτεχνουργούς απασφάλισαν τη νάρκη και τη μετέφεραν σε ασφαλές μέρος.

http://www.maknews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6785:2011-10-26-04-56-33&catid=1:imathia&Itemid=59