Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΓΑ


Συμπολίτη, ασφαλισμένε,


Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ, για λόγους αξιοπρέπειας, αυτοσεβασμού και προσωπικής ευθύνης
αναγκαζόμαστε να σπάσουμε τη σιωπή μας και να μοιραστούμε μαζί σου τις αγωνίες μας για τα πραγματικά προβλήματα λειτουργίας του δημόσιου τομέα και για τα σχέδια διάλυσής του.
Αγανακτούμε κι εμείς, όπως κι εσύ, με τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.
Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, η ανύπαρκτη οργάνωση, οι συνεχιζόμενες παρεμβάσεις των πολιτικών, η πολυδαίδαλη νομοθεσία, τα άπειρα προεδρικά διατάγματα, οι αντικρουόμενες εγκύκλιοι, ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ που η οποιαδήποτε εργασία, ακόμη και η παραμικρή μεταβολή των προσωπικών στοιχείων ενός ασφαλισμένου του ΟΓΑ (π.χ. δ/νση, επώνυμο, κλπ), στην καλύτερη περίπτωση χρειάζεται 2,5-3 μήνες για να εμφανισθεί στο πληροφοριακό σύστημα, επειδή, πρέπει να περάσει από ενδιάμεσα στάδια και εξωτερικές υπηρεσίες...Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΓΑ είναι από χρόνια έτοιμο στο στάδιο της προκήρυξης, με προϋπολογισμένο κόστος 7,1 εκ. €, και όμως πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα το μπλοκάρουν, υποχρεώνοντας τον Οργανισμό να πληρώνει σε τρίτους 10 εκ € ετησίως, με όλα τα παραπάνω προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υφίστανται οι ασφαλισμένοι μας. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΟΠΣ-ΟΓΑ?
ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ το νόμο, σύμφωνα με τον οποίο πολυτεκνικό επίδομα χορηγείται μόνο σε όσους αποδείξουν, με ένα πλήθος δικαιολογητικών, ότι δεν έχουν απουσιάσει την τελευταία δεκαετία από την Ελλάδα, ακόμα και αν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και δεν είχαν ποτέ διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα Ευρωπαϊκού τύπου. ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ;
ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ το νόμο, σύμφωνα με τον οποίο κάθε χρόνο που περνάει ο ασφαλισμένος στην Κύρια Ασφάλιση του Ο.Γ.Α. χάνει 4% της βασικής σύνταξης, με αποτέλεσμα αγρότες που πληρώνουν κανονικά εισφορές από την ίδρυση του κλάδου, να παίρνουν μικρότερη σύνταξη από εκείνους που δεν πλήρωσαν ποτέ. ΕΤΣΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ;
ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ που το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ύστερα από τόσους μήνες εξαγγελιών δεν έχει ακόμα εφαρμοσθεί στην πράξη. Ούτε για το ότι πέντε χρόνια τώρα φτιάχνεται...η πολυδιαφημιζόμενη κάρτα υγείας. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ! ΑΛΛΟΙ ΧΑΝΟΥΝ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ για το ότι, από όσους γιατρούς, φαρμακοποιούς και ιδιωτικές εταιρείες παρέπεμψε ο ΟΓΑ στη δικαιοσύνη λίγοι τιμωρούνται, με «φιλικές» ποινές και η ζημιά εντέλει δεν αποκαθίσταται. Ούτε για το ότι όλοι οι παραπεμπόμενοι, ακόμη και οι υπόδικοι, συνεχίζουν να εξαπατούν απροκάλυπτα το κράτος, θησαυρίζοντας στις πλάτες όλων μας. ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ και πολλές φορές βρεθήκαμε υπόλογοι και χωρίς νομική κάλυψη από την Υπηρεσία μας.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ που όταν κάποιος έχει χρόνο ασφάλισης σε περισσότερα του ενός ταμεία κάνει έως και 2 χρόνια για να πάρει στο τέλος μία «μειωμένη» σύνταξη. Η κάρτα διαδοχικής ασφάλισης, που έπρεπε να ξεκινήσει να ενημερώνεται από το 2002 δεν εφαρμόστηκε ποτέ και μάλιστα το 2010 καταργήθηκε. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΑ ΩΦΕΛΟΥΣΕ ΕΣΕΝΑ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ που απαιτούμε από το συνταξιούχο αναπηρίας, ένα αντίγραφο απόφασης υγειονομικής επιτροπής ή βεβαίωση του Οργανισμού, για κάθε συναλλαγή του με τους διάφορους φορείς (εφορία, Νοσοκομεία, κ.α.). Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει ενιαίο πληροφοριακό σύστημα μεταξύ όλων των δημοσίων υπηρεσιών;
ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ που μείναμε 580 άτομα στο Ο.Γ.Α. για να εξυπηρετήσουμε περισσότερους από 2.000.000 ασφαλισμένους-επιδοματούχους (δηλ. 1 υπάλληλος για κάθε 3500 ασφαλισμένους) με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα που έχει αυτό στην εξυπηρέτηση σου. ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!
Οι δημιουργοί του σπάταλου, αντιπαραγωγικού, γραφειοκρατικού και αντικοινωνικού δημόσιου τομέα. Αυτοί που χρόνια τώρα χτίζουν την πολιτική «πελατεία» τους πάνω στο ρουσφέτι και την αναξιοπρεπή συναλλαγή. Αυτοί που τώρα υποδεικνύουν ως υπεύθυνους τους εργαζομένους.
Αν εσύ πεισθείς ότι ο «εχθρός» σου είναι ο δημόσιος υπάλληλος, τότε εύκολα τα μέτρα της οικονομικής «φρίκης» θα γίνουν ανεκτά ή και αποδεκτά, για τη «σωτηρία» της χώρας.
Το «ανάθεμα» το δικό σου εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων είναι που λύνει τα χέρια της κυβέρνησης για σφαγή....όλων των κοινωνικών ομάδων.
ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! Τα μέτρα που δοκιμάζονται στην πλάτη των δημοσίων υπαλλήλων άνοιξαν ήδη την όρεξη και για τον ιδιωτικό τομέα. Η Τρόικα ζητά την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την διαμόρφωση του ελάχιστου μισθού (για τον ιδιωτικό τομέα) κάτω από τα 750 ευρώ. Ήδη εφαρμόζεται για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.
Ο διασυρμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει στόχο τον περιορισμό και στη συνέχεια τη διάλυση του ίδιου του δημόσιου τομέα και αυτού του έστω του «αναιμικού» κράτους πρόνοιας που έχουμε. Τη στιγμή που σύμβουλοι, γραμματείς, φαρισαίοι, παρατρεχάμενοι που πληρώνονται όσο ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της υπηρεσίας την οποία συμβουλεύουν, μένουν ακλόνητοι, την ίδια στιγμή φορείς κοινωνικών παροχών, ψυχικής υγείας, έρευνας, και πολιτισμού μπαίνουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Συμπολίτες,
Ένας μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων, κατά τη γνώμη μας η πλειοψηφία, έχει τη διάθεση, την απαίτηση, αλλά και τα προσόντα, να δουλέψει δημιουργικά και αποτελεσματικά, κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής.
Οι ευσυνείδητοι αυτοί υπάλληλοι είναι αυτοί που, χρόνια τώρα, στηρίζουν το Δημόσιο, παρά τα εμπόδια των πολιτικών που εφαρμόζονται. Πολλούς από αυτούς τους συναντάς καθημερινά στις Υπηρεσίες. Η δικαιολογημένη αγανάκτησή σου για το αναποτελεσματικό και άδικο κράτος, μερικές φορές, ξεσπάει σ’ αυτούς τους υπαλλήλους, που καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να σε εξυπηρετήσουν.
Γι’ αυτούς δεν μιλούν ούτε τα μέσα ενημέρωσης, ούτε η Κυβέρνηση. Αντίθετα, τους κρύβουν πίσω από τις υπαρκτές περιπτώσεις υπαλλήλων που η στάση τους δεν τιμά το λειτούργημά τους. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΑΝ!
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΟΛΟΙ, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι άνεργοι και νεολαία, να βγούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε τις ζωές μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΑΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ