Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δ.Ψωμιάδης: 'Η Θεσσαλονίκη δεν πωλείται'


Σχετικά με τα σενάρια πώλησης των 180 στρεμμάτων, που εντάσσονται στον εκθεσιακό χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Αφού επί δεκαετίες η Θεσσαλονίκη απαξιώθηκε από την κεντρική κυβέρνηση και υποβαθμίστηκε ραγδαία τα τελευταία δύο χρόνια, τώρα μαθαίνουμε ότι μπήκε επισήμως και η ταμπέλα «πωλείται». Γελοίο και εγκληματικό.
Γελοίο, γιατί δείχνει την έλλειψη σοβαρότητας των κυβερνητικών χειρισμών, που μέχρι πρότινος μιλούσαν για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στους χώρους της, και τώρα «διαρρέουν» το ξεπούλημα σε ιδιώτες του κορυφαίου φιλέτου της Θεσσαλονίκης.
Εγκληματικό, γιατί αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στη Θεσσαλονίκη, να ξεπουλήσει τα πάντα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αγορών και των εντολοδόχων τους.
Η ΔΕΘ δεν είναι οικόπεδο για ξεπούλημα. Η Θεσσαλονίκη δεν πωλείται! Τίποτε δεν θα προχωρήσει χωρίς τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης. Πάνω απ’ όλους οι πολίτες. Φτάνει πια! Μην μας προκαλείτε άλλο!»