Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Football League ο Αστέρας Τρίπολης


Στη Football League ο Αστέρας Τρίπολης

Του ΑΛΕΞΗ ΠΛΑΤΗ

Μετά τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, ο Αστέρας Τρίπολης είναι η τρίτη ομάδα που τιμωρείται για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της μεγάλης
επαγγελματικής κατηγορίας.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague επέβαλε τη συγκεκριμένη ποινή (καθώς και πρότιμο 300 χιλιάδων ευρώ) στους Αρκάδες για δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό, κάτι άλλωστε που είχε συμβεί τόσο με τους Βολιώτες, όσο και με τους Καβαλιώτες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Αστέρα Γιώργος Μποροβήλος τιμωρήθηκε με τριετή απαγόρευση απασχόλησης με οτιδήποτε σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και 30 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, ενώ αθωώθηκαν ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Το μόνο... θετικό στην όλη υπόθεση είναι το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague «θέλει» τον Αστέρα να αγωνίζεται με... μια από τις ομάδες «Α» ή «Β», οπότε δεν γεννάται θέμα αναβολής.

Παράλληλα, εξίσου... θετικό είναι και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω των αναμετρήσεων της Εθνικής με Κροατία και Γεωργία, οπότε έως την επανέναρξή του, αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα, αφού η ποινή είναι εφέσιμη.

Πλέον και εν αναμονή του σκεπτικού της απόφασης, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, αν και όπως έλεγαν άνθρωποι της ΕΠΟ, από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξη επαγγελματικής κατηγορίας, ο Αστέρας θα αντικατασταθεί από τη Superleague και θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Football League.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague εξέδωσε και ανακοίνωση που αναφέρει:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α) Γ. Μποροβήλο (Πρόεδρο), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Δέχεται ότι ο 1ος εγκαλούμενος τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη (δωροδοκία) και επιβάλλει σ΄ αυτόν τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ΄ αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.

Δέχεται ότι η 2η εγκαλουμένη τέλεσε την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη και επιβάλλει την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ».

Β) ΠΑΕ ΟΦΗ, Η. Νυχτάρη (Μεγαλομέτοχο και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ), Ν. Μαχλά (Πρόεδρο): «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Κρίνει ατιμώρητο τον 1ο εγκαλούμενο ελλείψει δικαιοδοσίας λόγω του ότι δεν απεδείχθη η ιδιότητα του ως αφανούς εταίρου της 3ης εγκαλουμένης. Απαλλάσσει τον 2ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη η συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 3η εγκαλουμένη διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στις αποδιδόμενες σ΄ αυτήν πράξεις».

Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ. Χριστοβασίλη (Πρόεδρο): «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη».

«Κρίνει εαυτήν αναρμόδια προς εκδίκαση της υπόθεσης ως προς τους 1ο (Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη), 2ο (Χρήστο Κανελλάκη) και 5η (ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ) και παραπέμπει την υπόθεση ως προς αυτούς στον αρμόδιο Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για την εισαγωγή της υπόθεσης στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται η 5η εγκαλουμένη ΠΑΕ. Απαλλάσσει τον 3ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 4η εγκαλουμένη λόγω του ότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στην αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη».

Πολύωρη διαδικασία

Στο μεταξύ, αρκετές ώρες διήρκεσαν οι απολογίες των ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ στην Πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, σχετικά με τις νέες διώξεις για το σκάνδαλο με τα στημένα.

Η απόφαση αναμένεται να βγει σήμερα, χωρίς το σκεπτικό, ενώ το κλίμα είναι θετικό και για τις τρεις ομάδες. Επιστολή έστειλε ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος είχε κλητευτεί, στην οποία ανέφερε ότι δεν είναι αυτός που μιλάει με τον Μάκη Ψωμιάδη και ότι έχει πει στον ανακριτή ποιος είναι.

«Δεν είναι ο Αγγελής»

Μάρτυρας και για τρεις υποθέσεις ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Αναφερόμενος στην υπόθεση του ΠΑΣ Γιάννινα και τον αγώνα Ιωνικός – ΠΑΣ, τόνισε ότι «υπάρχουν συνομιλίες του Τσακογιάννη και Κανελλάκη στις οποίες ανέφεραν ένα τηλεφώνημα με κάποιον Βαγγέλη. Αν ο Βαγγέλης είναι ο Αγγελής, είναι μάνατζερ του Χριστοβασίλη και επικίνδυνος».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του ΠΑΣ ανέφερε ότι «ο ΠΑΣ δεν γίνεται να είναι κατηγορούμενος για συνομιλίες τρίτων, αρνούμαστε ότι είναι ο Αγγελής».

Οσο για τον Γιώργο Χριστοβασίλη, ο πρόεδρος της ομάδας των Ιωαννίνων υποστήριξε:
«Από την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο έχω πληγεί ανεπανόρθωτα. Εχω δώσει πολλά λεφτά και όπως λέει η γυναίκα μου, μακάρι να τα δινα σε φτωχά παιδιά. Δεν ξέρω αν έγιναν διάφορα πράγματα πίσω από την πλάτη μου, ο Αγγελής είναι μάνατζερ διάφορων παικτών μεταξύ των οποίων και του Σαλπιγγίδη, αλλά δεν είναι μέλος της ομάδας. Μου φέρνει παίκτες αλλά είναι μάνατζερ. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ του ΠΑΣ».

«Κουζουλοκοπέλι ο Νύκταρης»

Οσον αφορά στην υπόθεση του ΟΦΗ και τον χαρακτηρισμό του Νύκταρη ως «μεγαλομέτοχο και αφανή ιδιοκτήτη», ο Αλέξης Κούγιας τόνισε: «Δεν έχω γνωρίσει ποτέ μεγαλύτερο ψεύτη στη ζωή μου, είναι… κουζουλοκοπέλι». Παράλληλα, ένας εκ των δικηγόρων των Κρητικών, ο κ. Φωτάκης υποστήριξε ότι μίλησε με κάποιον επιχειρηματία όπου ο Νύκταρης του είπε ότι είναι ιδιοκτήτης του ΟΦΗ και είπε τότε στους παράγοντες ότι είναι μυθομανής και θα σας δημιουργήσει προβλήματα.

Λίγο πολύ τα ίδια υποστήριξε και ο Κουράκης: «Ξέρω έναν προς έναν τους μετόχους, δεν υπάρχει κανένας Νύκταρης», ενώ ο κ.Χατζής δικηγόρος του Νύκταρη τον εκπροσώπησε σχετικά με αίτημα αναβολής, δηλώνουμε ότι «δεν έχουμε προλάβει να ενημερωθούμε για την υπόθεση αλλά δεν έχουμε καμία σχέση με τον ΟΦΗ».

«Δεν... χρειάζονται λεφτά»

Οσον αφορά στην υπόθεση του Αστέρα Τρίπολης περί δωροδοκίας: «Η κατάθεσή μου μπορεί να μην είναι σωστή γιατί έχω προηγούμενα με τον Καημενάκη, όμως θεωρώ ότι η υπόθεση δεν υπάρχει (για δωροδοκία). Είναι τέτοιες οι σχέσεις του Μπέου με τον Μποροβήλο που δεν χρειάζονται λεφτά, ούτε θα έπαιρνε χρήματα, ούτε θα έδινε».

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=128794675