Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωσε Κόμπι η Βίρτους!!!!!

Ανακοίνωσε Κόμπι η Βίρτους!
«Βόμβα» μεγατόνων στο παγκόσμιο μπάσκετ, καθώς το «φλερτ» των τελευταίων ημερών ανάμεσα στην Βίρτους και τον Κόμπι Μπράιαντ, φαίνεται ότι καταλήγει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) σε
«γάμο»!

Η είδηση μάλιστα αποτελεί πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά σάιτ, μεταξύ των οποίων και της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής λίγκας «http://www.legabasket.it/», με το κείμενο να αναφέρει ότι «... οι δύο πλευρές κατέληξαν σε προφορική συμφωνία».

Παράλληλα φιλοξενούνται και δηλώσεις του πρόεδρου της Βίρτους με τις οποίες υποστηρίζει: «Εχουμε φτάσει σε οικονομική συμφωνία με τον Κόμπε Μπράιαντ. Το μόνο που απομένει είναι να λάβουμε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Κλαούντιο Σαμπατίνι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο 40 ημερών (σ.σ. θα ενισχύσει τους Ιταλούς για περίπου 10 ματς), για τις οποίες ο σούπερ σταρ του παγκοσμίου μπάσκετ θα λάβει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3 εκατ. δολαρίων! Βεβαίως υπάρχει όρος στο συμβόλαιο που επιτρέπει στον Μπράιαντ να μείνει ελεύθερος, σε περίπτωση που το λοκ-άουτ στο ΝΒΑ λυθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Σαμπατίνι είχε δηλώσει ότι θα προχωρήσει στην απόκτηση του Μπράιαντ μόνο αν λάβει οικονομική βοήθεια από χορηγούς καθώς μόνος του είχε παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να τα φέρει πέρας.

Αν κάτι δεν στραβώσει και η μεταγραφή ολοκληρωθεί και τυπικά, τότε αναμφίβολα θα μιλάμε για την μεγαλύτερη μεταγραφή από το ΝΒΑ στην Ευρώπη, στην ιστορία του μπάσκετ. Εστω κι αν ο Κόμπι δεν θα αγωνιστεί για μια ολόκληρη σεζόν, αλλά για κάτι παραπάνω από ένα μήνα.

Οπως και να το κάνουμε, αυτή τη στιγμή ο Κόμπι θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, έστω κι αν φέτος τον... εκθρόνισε ο Ντιρκ Νοβίτσκι με τους Ντάλας Μάβερικς!

Το αρνητικό είναι ότι δυστυχώς δεν θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον 33χρονο γκαρντ σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς η ομάδα της Μπολόνια δεν μετέχει σε καμία!

Από ' εκεί και πέρα, η πρεμιέρα της Βίρτους στο ιταλικό πρωτάθλημα έχει οριστεί για τις 9 Οκτωβρίου κόντρα στην Ρόμα, αν και το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, μετά την προσθήκη της Βενέτσια ως 17ης ομάδας.

Εξάλλου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπράιαντ θα λάβει άδεια εργασία και θα επιστρέψει στην Ιταλία την ερχόμενη εβδομάδα. Οπως εχει σημειωθεί αρκετές φορές ο Κόμπι έχει περάσει αρκετά χρόνια της παιδικής του ηλικίας στην Ιταλία, συνεχώς γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί εκεί, αλλά και την ευρωπαϊκή νοοτροπία.

«Η Ιταλία είναι το σπίτι μου. Είναι ο τόπος όπου ονειρεύτηκε ότι κάποια μέρα θα πάω στο ΝΒΑ. Εκεί έμαθα τα βασικά, το πώς να σουτάρω, να πασάρω και να κινούμαι χωρίς την μπάλα. Πράγματα τα οποία όταν πήγα στην Αμερική οι παίκτες της ίδιας ηλικίας με εμένα δεν γνώριζαν, καθώς εκείνο το οποίο τους ενδιέφερε ήταν να πηδάνε και να καρφώνουν», σημείωσε λίγες μέρες πριν στην ιταλική εφημερία «Gazzetta dello Sport» ο Κόμπι.

Για να καταλήξει: «Το να παίξω ξανά στην Ιταλία κάποια στιγμή θα είναι ένα όνειρο για εμένα».

Εκτός του Μπράιαντ, πριν από λίγες ημέρες, είχε γραφτεί πως η Βίρτους ενδιαφέρεται για την απόκτηση και του Μανού Τζινόμπιλι. Μένει να δούμε αν οι Ιταλοί κάνουν ένα ακόμη «μπαμ» με τον Αργεντινό σταρ και μας προσφέρουν τη δυνατότητα να δούμε ένα «φονικό» δίδυμο αποτελούμενο από τους Μπράιαντ και Τζινόμπιλι!

Επιμέλεια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10779&subid=2&pubid=128794341