Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γοητευτική Αθήνα...


Γοητευτική Αθήνα
Γοητευτική Αθήνα
Η Αθήνα είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, καθώς από τη νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα δεν έπαυσε ποτέ να κατοικείται. Στους αιώνες, η πόλη γνώρισε ποικίλους κατακτητές που άφησαν τα
ίχνη τους σε μνημεία με ξεχωριστή αίγλη και σημασία, δημιουργώντας ένα σπάνιο ιστορικό παλίμψηστο.

Η επίσκεψη σ’ αυτήν προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες: «ταξίδι» στην ιστορία 6.000 ετών• «βάπτισμα» σε σπουδαία μνημεία και αριστουργήματα της τέχνης –από την αρχαιότητα και τη μεσαιωνική εποχή– αλλά και στην αρχιτεκτονική κληρονομιά του 19ου και του 20ού αι. • «θαλπωρή» και ανάταση από το εκπληκτικό φως που διαχέει απλόχερα ο αττικός ουρανός• τη μαγεία του φυσικού τοπίου της ευρύτερης περιοχής (παραθαλάσσιο «δαντελωτό», ακτές, ορεινοί όγκοι). Την απόλαυση των σύγχρονων υποδομών και της ξεχωριστής ζωντάνιας των κατοίκων της.

Και όσοι κατοικούμε εδώ, ας ανακαλύψουμε την κρυφή γοητεία μιας από τις ελκυστικότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Η ομάδα του Visit Greece

Η πόλη που αφυπνίζει τις αισθήσεις

Η πόλη που αφυπνίζει τις αισθήσεις των επισκεπτών τηςΠήρε το όνομά της από την προστάτιδά της θεά Αθηνά, θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου. Οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας σήμερα, πανίσχυρη πόλη-κράτος στην αρχαιότητα, αποτελεί σημαντικό κέντρο πολιτισμού. Μια επίσκεψη στο πρώτο μουσείο που αφιερώθηκε στο Βυζάντιο, ένας περίπατος στον εθνικό κήπο και μια βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου θα σας κάνουν να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο.
Περιηγηθείτε...

Κρυμμένοι θησαυροί της Αθήνας

Κρυμμένοι θησαυροίΦθινόπωρο στην Αθήνα, την πόλη με τα χίλια πρόσωπα… Στο ζεστό ακόμα απόηχο του καλοκαιριού κάποιες πρώτες φθινοπωρινές βροχές ίσως να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ η επιστροφή στην πόλη επιβάλλει περιηγήσεις σε χώρους υπαίθριους – αλλά και προστατευμένους από τον καιρό. Ανεξερεύνητοι θησαυροί, με σημαντικό ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, οι εκπληκτικές στοές του κέντρου αποτελούν μια διαφορετική «κρυψώνα» περιμένοντας να τις ανακαλύψετε.
Ας ξεκινήσουμε...

You in Athens

You in AthensΤι είναι το YOUINGREECE: Αληθινοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο, που αναζητούν πρωτόγνωρες εμπειρίες αλλά και αληθινές ανθρώπινες αξίες προβάλλουν τη μοναδικότητα της Ελλάδας, αναδεικνύουν τις ανεξερεύνητες ακόμα ομορφιές της και διαδίδουν αυτό το μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Επισκέπτες στην Αθήνα γοητεύτηκαν από τις ομορφιές της. Τι λένε, άραγε;
Δείτε το βίντεο...

Κατά μήκος της παραλιακής

Η καλοκαιρινή πλευρά της ΑθήναςΠολλοί πιστεύουν ότι «καλοκαίρι» και «πόλη» είναι έννοιες ασύμβατες. Κι όμως! Η Αθήνα έχει τη δική της καλοκαιρινή πλευρά που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει εκείνη των κοσμοπολίτικων ελληνικών νησιών. Αν λοιπόν ο Σεπτέμβρης σας βρίσκει εδώ, απολαύστε βελούδινες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά αλλά και μια μοναδική νυχτερινή ζωή σε ένα σκηνικό ειδυλλιακό. Τριάντα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης, η περίφημηΑθηναϊκή Ριβιέρα σας περιμένει.
Ακολουθήστε μας...

Επιστροφή στην αθωότητα

Επιστροφή στην αθωότηταΙδιαίτερα φιλική και ήσυχη, γεμάτη εντυπωσιακά μουσεία, πανέμορφους κήπους, παιδικές χαρές και πάρκα ψυχαγωγίας, η Αθήνα αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για τα παιδιά όσο και για εκείνους που θέλουν, έστω και για λίγο, να επιστρέψουν στην αθωότητα της παιδικής τους ηλικίας. Αυτή την εποχή, ένα οικογενειακό ταξίδι στην Αθήνα θα σας προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για να απολαύσετε στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης μαζί με τα παιδιά σας.
Παιδιά, ας ξεκινήσουμε...



Visit Greece