Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Δ. Ψωμιάδης: 'Απέχουμε από τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ'


Ενόψει των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ, ο αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
          «Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία βουλιάζουν στη χωματερή της αδιαφορίας και των αδάπανων υποσχέσεων της κεντρικής εξουσίας.
          Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ και των υπολοίπων κυβερνητικών στελεχών τα δύο τελευταία χρόνια αναδεικνύονται σήμερα σε μνημεία πολιτικής εξαπάτησης.
          Η προφανέστατα εσφαλμένη οικονομική πολιτική που ακολουθείται καταστρέφει την αγορά, εκτινάσσει την ανεργία, πολλαπλασιάζει τα λουκέτα και γονατίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες, βυθίζοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην απαισιοδοξία.
          Η πολυδιαφημιζόμενη νέα Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Καλλικράτη έχει ήδη εγκλωβιστεί στην πρωτοφανή ατολμία των αρμόδιων υπουργών και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να τη στηρίξει στην πράξη, με αποτέλεσμα, δυστυχώς, να έχει θέσει ολόκληρη την Αυτοδιοίκηση στην εφεδρεία.
•          Αυτές τις κρίσιμες μέρες για την Ελλάδα και τους Έλληνες, θεωρούμε ότι έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να επισημάνουμε τα αδιέξοδα και να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά, με μια κίνηση με ισχυρούς συμβολισμούς που, ελπίζουμε, πως θα συμβάλει στην αναστροφή των κυβερνητικών επιλογών υπέρ του λαού: ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 76ης ΔΕΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, για τη διάλυση της Αυτοδιοίκησης, για την καταστροφική μνημονιακή πολιτική».