Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Οι Νέοι Αγρότες στο Δίον Πιερίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-8-2011
Οι Νέοι Αγρότες συζητούν για την πολυαπασχόληση

Την Τρίτη, 2 Αυγ 2011 οι Νέοι Αγρότες Πιερίας προσκάλεσαν στο Δημοτικό Σχολείο Δίου όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του αγροτικού κόσμου σε μια συζήτηση για την πολυαπασχόληση, στα πλαίσια των προσυνεδριακών συζητήσεων για την προετοιμασία του
18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών που φέτος θα γίνει στην Χίο, 9-11 Σεπ 2011, στο μεσαιωνικό χωριό Μεστά, στην νότια Χίο, με θέμα «Πολυαπασχόληση & αγροτικός κόσμος». 





Με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Δημ. Μιχαηλίδη (Τεχνικό Συνεργάτη της ΠΕΝΑ) οι συμμετέχοντες προσέγγισαν τα θέματα: Καθορισμός του αντικειμένου των αγροτικών επαγγελμάτων, Καθορισμός όρου «Ενεργός Αγρότης», Υποστήριξη Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (έρευνα, κατάρτιση, σχολεία, επιμελητήρια, πειραματικά αγροκτήματα κλπ), Διέξοδος στην αγορά (Αγροτικές αγορές, Δημοπρατήρια, μεταποίηση κλπ), Μέλλον αγροτικού τομέα (1 δις τόνοι το 2050, +200% το 2030, ΣΕΒ, κλπ), Μέλλον αγροτικού κόσμου, Αγρότης: ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ-πολιτισμός-φύλαξη περιβάλλοντος, Συμβολή του αγροτικού τομέα στην εθνική οικονομία & ανάπτυξη, Τοπ. Ανάπτυξη, Τοπικά Σύμφωνα, Συνεργατισμός και ΠΕΝΑ: εργαλείο δουλειάς για Νέους Αγρότες. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στον παλαιό Δήμο Δίου (Καρίτσα) γινόταν η ΓΙΟΡΤΗ του ΑΓΡΟΤΗ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας κ. Δημήτρης Δαλαμήτρας (Κάτω Μηλιά-6947823269) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή και για τους σημαντικούς προβληματισμούς που ακουστήκαν και που έδειξαν την ανάγκη για την χωρίς προσκόληση στην εξουσία συζήτηση και υποστήριξη των θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες αγρότες.
Η Γραμματέας της ΕΝΑ Πιερίας κα Κερασία Παπούλια (Κατερίνη-6979191898) ευχαρίστησε τους παρόντες μεταξύ των οποίων επισημάνθηκε η συμμετοχή των: κ. Γρηγόρη Παπαχρήστου (Περιφ. Σύμβουλου), κ. Δημήτρη Τσιμήτρα (Περιφ. Σύμβουλου), κ. Πέτρου Κιάφα (Αντιδήμαρχου), κ. Κυριάκου Αγαθαγγελίδη (Προέδρου Τοπικής Κοινότητας), κ. Γεώργιου Κωτούλη (Δημ. Συμβούλου), κα Μαριάννα Καβουνίδου (Συνεργάτης Βουλευτού κας Μίχου), κα Μ. Μουμουλέτσα, κ. Α. Κούρτης, κ. Γ. Παντούλης, κ. Γ. Τσιφτίδης και άλλοι.
Ο Ταμίας της ΕΝΑ Πιερίας κ. Γιάννης Δημαλής (Βροντού-6973096626) επεσήμανε ότι οι Νέοι Αγρότες Πιερίας συγκροτημένα και συστηματικά συναντιούνται τακτικά την πρώτη Δευτέρα κάθε μηνός και έκτακτα όποτε προκύπτει η ανάγκη. Μέχρι την εξεύρεση χώρου για τις τακτικές συνεδριάσεις αυτές θα γίνονται κάθε φορά και σε άλλη περιοχή. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει συναντήσεις στην Ράχη, στην Βροντού, στην Κατερίνη (2), στο Πλατανόδασος (2), στον Κολινδρό & στο Δίον, ενώ η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στις 5 Σεπ 2011 στην Κατερίνη.
Η πετυχημένη συνάντηση ολοκληρώθηκε με αξιολόγηση και διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝΑ Πιερίας δίπλα στην Κατερίνα Σαφέτη, που έκλεισε με γευσιγνωσία λικέρ δυόσμου.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382,
Στην φωτογραφία αναμνηστική φωτογραφία των συντελεστών της συνάντησης.