Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Θα μείνουν μόνο 30 εφορίες σε όλη τη χώρα



Ένα πρόγραμμα «Καλλικράτης» στις εφορίες σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών με απώτερο στόχο οι περίπου 300 εφορίες που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα να μειωθούν σε 30 στα τέλη του 2012! Το πρόγραμμα ξεκινά να
εφαρμόζεται άμεσα και ήδη την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινωθεί η συγχώνευση 20 εφοριών σε 10.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι εφορίες που θα μείνουν δεν θα έχουν σχεδόν καμία επαφή με φορολογούμενους, οι οποίοι θα διεκπεραιώνουν όλες τις υποθέσεις τους είτε ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είτε μέσω των ΚΕΠ. Έτσι οι εφορίες που θα μείνουν θα ασχολούνται αποκλειστικά με ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Μάλιστα, η αποδέσμευση των υπαλλήλων από τις ΔΟΥ που θα καταργηθούν, θα δώσει στο υπουργείο Οικονομικών την άνεση να συγκροτήσει ειδικά συνεργεία ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ήδη, άλλωστε, στο πλαίσιο αυτό έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την είσπραξη βεβαιωθέντων προστίμων.
Τέλος, ταυτόχρονα με τη συγχώνευση εφοριών, τα συναρμόδια υπουργεία προωθούν τη δημιουργία νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα φέρουν την εφορία στην οθόνη του υπολογιστή των φορολογουμένων.

http://www.eklogika.gr/news/5656