Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στο στόχαστρο της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις με αιχμή τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη


Δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για προσλήψεις 55.000 ανέργων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) με βιτρίνα το ΑΣΕΠ και στο στόχαστρο τον βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, υιοθετεί η ΝΔ για να καταγγείλει ρουσφετολογικά παιχνίδια της κυβέρνησης. Τι απαντά ο βουλευτής:

Αναλυτικότερα:
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης, προέβη στην ίδρυση της ΜΚΟ «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» με βασικό σκοπό την πρόσληψη δημοτών από τις Σέρρες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δηλώνοντας μάλιστα ως έδρα το πολιτικό του γραφείο και τα τηλέφωνά του.

Στην αρχή, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στο Βήμα 99,5, κατηγόρησε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και τον Στάθη Κουτμερίδη, ότι προχωρούν σε χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις. Είπε μεταξύ άλλων: «Χρησιμοποιώντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή άλλες "περίεργες" εταιρείες, που έστησαν ακόμα και βουλευτές ΠΑΣΟΚ ως μεσάζοντες. Επιχειρεί να συγκαλύψει το όργιο των 55 χιλιάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. »Προσλήψεις που αποφασίζονται στα βουλευτικά και κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα.

Τι απαντά ο κ. Κουτμερίδης

Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης, μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο Βήμα 99,5 δήλωσε: «Είναι τραγικό, είναι άθλιο, αυτά όλα που διαβάσατε πραγματικά συγκρατήστε τα και σας λέω ότι δεν υπάρχει τίποτε μα τίποτε που ανταποκρίνεται στην αλήθεια».
Χαρακτήρισε μεν, άστοχο το γεγονός ότι το πρώτο διάστημα έδωσε ως τηλέφωνο επικοινωνίας σε συγκεκριμένη ΜΚΟ που βρισκόταν υπό ίδρυση τον τηλεφωνικό αριθμό του γραφείου του, αλλά πρόσθεσε: «Άμεσα όμως, υπήρχαν τα γραφεία και το τηλέφωνο του γραφείου της ΜΚΟ. Το ότι υπήρχε αυτή η εξυπηρέτηση ας το θεωρήσουμε άστοχο. Εκεί είναι το ζητούμενο; Κλαίει ο κόσμος και παρακαλάει για μια δουλειά, να εργαστεί, θέλουμε να βοηθήσουμε το τόπο μας και τους πολίτες μας και μας κατηγορούν για αυτό το πράγμα;».

Επίσης στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» ο κ. Καττής, στέλεχος του πολιτικού γραφείου του κ. Κουτμερίδη, δηλώνει πως ο βουλευτής «δεν κρύβεται αλλά είναι μπροστά» και για την ίδρυση της ΜΚΟ εξηγεί: «Βλέπαμε πως η εφαρμογή του προγράμματος δεν πήγαινε καλά, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πιλοτικές έρευνες το όλο σχέδιο δεν προχωρούσε όπως θα έπρεπε στην περιοχή της Μακεδονίας- Θράκης, λόγω της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα η προσπάθεια να πέσει στο κενό. Η όλη ατμόσφαιρα μας προβλημάτισε, καθώς τα μνημόνια που συντάχθηκαν μεταξύ των αρμόδιων φορέων έρχονταν σε αντίθεση με τις βασικές παραμέτρους που έχει θέσει το υπουργείο».

Την περίπτωση Κουτμερίδη μετέτρεψε σε δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκης με νεότερες δηλώσεις του:
«Η αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει μηχανισμούς ρουσφετολογικών προσλήψεων την ώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, προκαλεί οργή στην κοινωνία και δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.
Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο προκλητική, καθώς -όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”- ένας τέτοιος μηχανισμός έχει στηθεί στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, από στενό του συνεργάτη του.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να απαντήσει άμεσα:
-    Η εταιρεία του κ. Κουτμερίδη είναι η μοναδική που έχει στηθεί από βουλευτή, συνεργάτη ή συγγενή βουλευτή, ή άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ;
-    Είναι τυχαίο πως τέτοιες “πράσινες” εταιρείες ή οργανώσεις στήθηκαν λίγες μέρες πριν ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών;
-    Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες – μεσάζοντες, όπως αυτή του στενού συνεργάτη του κ. Κουτμερίδη θα εισπράξουν συνολικά το 5% του προϋπολογισμού, δηλαδή περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γύρω από τις προϋποθέσεις ανάθεσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων; Μάλιστα το ερώτημα αυτό έχει τεθεί στη Βουλή, εδώ και ημέρες, μετά από παρέμβαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τασούλα και Μ. Χαρακόπουλου. Ερώτημα που μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητο.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση αφού με την πολιτική της δημιούργησε στρατιές ανέργων έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ρουσφετολογικά, τάζοντάς τους δουλειά για λίγους μήνες».

http://www.eklogika.gr/news/5662