Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με νέα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης


Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
 
  • Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Νέας Ζίχνης στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Υδροδότηση των Τ.Κ. Σ.Σ. Αγγίστας - Λευκοθέας Δήμου Ν. Ζίχνης» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 513.508,77 €. Το έργο περιλαμβάνει: Ανόρυξη & αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης και κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς του νερού από την γεώτρηση στις υφιστάμενες δεξαμενές των Τοπικών Διαμερισμάτων Σ.Σ. Αγγίστας & Λευκοθέας και κατασκευή αντλιοστασίου και ενδιάμεσης ρυθμιστικής δεξαμενής. Με την προτεινόμενη πράξη επιλύονται τα προβλήματα υδροδότησης των Τοπικών Κοινοτήτων Σ.Σ Αγγίστας και Λευκοθέας στις οποίες έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών στο πόσιμο νερό.
  • Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Θέρμης στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αξιοποίηση γεώτρησης Συναδού και κατασκευή αγωγού σύνδεσης με Κοτρώνι» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 284.350,86 €.   Το έργο περιλαμβάνει την αξιοποίηση της γεώτρησης στη θέση Συναδού, την κατασκευή αντλιοστασίου, την κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού συνολικού μήκους 2944 μέτρα που θα μεταφέρει το νερό της γεώτρησης στην ενδιάμεση δεξαμενή εξισορρόπησης στη θέση Ανδρόνι και την κατασκευή ενδιάμεσης ρυθμιστικής δεξαμενής στη θέση Ανδρόνι με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τα οφέλη που προκύπτουν από το έργο αφορούν στην εξασφάλιση και την μεταφορά νερού κατάλληλης ποιότητας και ποσότητας για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου.
  • Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε η Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής Α.Ε. για τον Δήμο Αριστοτέλη στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Κατασκευή και αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων στην ΔΚ Ιερισσού Δήμου Αριστοτέλη» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 194.893,09 €. Η πράξη αφορά στην ανόρυξη και αξιοποίηση δύο γεωτρήσεων για υδρευτική χρήση, στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη και έχει σκοπό να υδροδοτήσει συμπληρωματικά τον οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού, διότι οι υπάρχουσες γεωτρήσεις δεν καλύπτουν τις υδρευτικές του ανάγκες αλλά και τις ανάγκες των οικισμών της ευρύτερης παράκτιας περιοχής της Ιερισσού, κατά τους θερινούς μήνες. Οι προτεινόμενες γεωτρήσεις θα ανορυχθούν στην περιοχή "Χιλανδαρίου-Κάμπου", στην τοποθεσία "Κρυονέρι" της Δ.Κ. Ιερισσού.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.