Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πλέι οφ της Football League... όπως ΝΒΑ!


Πλέι οφ της Football League... όπως ΝΒΑ!
Μετά από περίπου 5,5 ώρες, εν μέσω διαφωνιών και εντάσεων, το διοικητικό συμβούλιο της Football League - Football League 2 έλυσε το «γόρδιο δεσμό» των φετινών πλέι οφ ανόδου που θα κρίνουν την
άνοδο της 3ης ομάδας, μετά τους Παναιτωλικού και ΠΑΣ Γιάννινα, στη Super League.
Αποφασίστηκε να διεξαχθούν κανονικά με 4 ομάδες και συγκεκριμένα τους ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Δόξα Δράμας και Διαγόρα, αλλά όχι τα Τρίκαλα, παρότι η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ «εξαφάνισε» την πρωτόδικη απόφαση της αποβολής τους από το πρωτάθλημα, αλλά παρέπεμψε εκ νέου την υπόθεσή τους στην πειθαρχική επιτροπή!


Επιπλέον, οι αγώνες θα διεξαχθούν όλοι στην Αθήνα, μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, με έναρξη στις 22 Ιουλίου και τις αναμετρήσεις ΟΦΗ - Λεβαδειακός στη Νέα Σμύρνη και Διαγόρα - Δόξα Δράμας στη Φυλή. Αυτά θα είναι τα δύο γήπεδα που θα φιλοξενήσουν όλες τις αναμετρήσεις.
Θα ισχύσει κανονικά το σύστημα των δύο «γύρων», όπως και το βαθμολογικό πλεονέκτημα, με τον 3ο της βαθμολογίας, ΟΦΗ, να αρχίζει με 4 βαθμούς, τον 5ο Λεβαδειακό με 2 την 6η Δόξα με 1 και τον 7ο Διαγόρα χωρίς βαθμό.
Τα Τρίκαλα, που κατετάγησαν στην 4η θέση, δεν συμπεριλήφθηκαν στα πλέι οφ, ενώ η 6η Δόξα αν και δήλωσε αδυναμία συμμετοχής συμπεριλήφθηκε κανονικά στη διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρός της, κ. Σάμιος, αποχώρησε αλλά τόνισε ότι θα προσβάλλει την απόφαση!
Βέβαια, έχει ενδιαφέρον να φανεί αν η Δόξα και ο Διαγόρας θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν καθώς δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορούν να συγκροτήσουν τις ομάδες τους!
Επιπλέον, επικυρώθηκε η βαθμολογία όσον αφορά τις πρώτες 12 θέσεις, χωρίς η διοργανώτρια να «αγγίξει» τις 4 τελευταίες θέσεις όπου υπάρχουν τα θέματα που εμπλέκουν Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικό και Ιωνικό με πλαστά χαρτιά και με τα δελτία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεβαδειακός ζήτησε να γίνουν τρία ματς χωρίς βαθμολογική διαφοροποίηση, ο ΟΦΗ τόνισε τα πλέι οφ θα πρέπει να γίνουν κανονικά με τις ομάδες να δίνουν τους αγώνες στις έδρες τους και με το βαθμολογικό προβάδισμα.
Το πρόγραμμα των πλέι οφ
1η αγωνιστική – 22 Ιουλίου
Λεβαδειακός – ΟΦΗ
Διαγόρας – Δόξα Δράμας
2η αγωνιστική – 24 Ιουλίου
Διαγόρας – Λεβαδειακός
Δόξα Δράμας – ΟΦΗ
3η αγωνιστική – 26 Ιουλίου
Λεβαδειακός – Δόξα Δράμας
ΟΦΗ – Διαγόρας
4η αγωνιστική – 28 Ιουλίου
ΟΦΗ – Λεβαδειακός
Δόξα Δράμας – Διαγόρας
5η αγωνιστική – 30 Ιουλίου
Λεβαδειακός – Διαγόρας
ΟΦΗ – Δόξα Δράμας
6η αγωνιστική – 1 Αυγούστου
Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός
Διαγόρας – ΟΦΗ

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10486&subid=2&pubid=128724590