Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ταξιτζήδες: τα χαϊδεμένα παιδιά των κυβερνήσεων


Η Χούντα έκανε την αρχή, χαρίζοντας στους εκλεκτούς της χιλιάδες άδειες, και οι μετέπειτα κυβερνήσεις «υπέκυψαν» στα «δίκαια» αιτήματα των ταξιτζήδων. Υπό το φόβο να κάνουν μπάχαλο την Αθήνα και με την ελπίδα να τα έχουν καλά με 15000 και πλέον εν δυνάμει ψηφοφόρους, όλες μα όλες οι κυβερνήσεις οδήγησαν τα πράγματα …εδώ που φτάσανε:
να συμπεριφέρονται οι ταξιτζήδες σαν σύγχρονοι καουμπόηδες επιβάλλοντας  τους δικούς τους νόμους! Και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής κίνησης. Οι εικόνες ντροπής με τους άτυχους τουρίστες να σέρνουν τις βαλίτσες τους λόγω της κινητοποίησης – κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει κι αυτό το καλαμπούρι περί… απεργίας- ταξιτζήδων κάνουν το γύρο του κόσμου πλήττοντας ότι έχει απομείνει σ΄ αυτή τη χώρα: τον τουρισμό.
Τι σόι  επάγγελμα είναι αυτό που δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης να το ασκήσει; Και χωρίς φυσικά να χρειαστεί να δώσει ένα σκασμό ευρώ, επειδή έτσι κάποιοι διαμόρφωσαν τις τιμές, που είναι βεβαίως πλασματικές!
Διαμαρτύρονται σήμερα οι ταξιτζήδες γιατί ακριβώς;
Μήπως για τις διπλές και τριπλές μισθώσεις ενώ απαγορευόταν;
Μήπως επειδή πείραζαν  τα «ρολόγια» κλέβοντας τους έλληνες και τους τουρίστες;
Μήπως για την μνημειώδη αγένεια τους;
Μήπως γιατί με τις απειλές τους υπέκυψε το υπουργείο και τους επέτρεψε να μπαίνουν στους λεωφορειόδρομους;
Μήπως γιατί δεν δέχτηκαν καμία επιμόρφωση;
Μήπως γιατί έκλειναν τα μάτια στην μαύρη αγορά στις αγοραπωλησίες των ταξί;


Σημείωση: σαφέστατα υπάρχουν και πολλοί έντιμοι, ευσυνείδητοι και πραγματικοί επαγγελματίες. Δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί ανάμεσά τους που λειτουργούν σαν καουμπόηδες των δρόμων… Και γι΄ αυτό έχουν τεράστια ευθύνη και οι συνδικαλιστές των ταξιτζήδων και οι εκάστοτε κυβερνήσεις…

http://www.kentrinews.gr/?p=27528