Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο – Πέραν των 25.000

Πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο – Πέραν των 25.000 (Συνεχής ενημέρωση & φωτογραφικό υλικό)
dimarturia4 proedriko 18 7 Πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο   Πέραν των 25.000 (Συνεχής ενημέρωση & φωτογραφικό υλικό)

Τελευταία ενημέρωση 23:02 : Η ειρηνική και πολυπληθής συγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων τελείωσε δίνοντας ραντεβού
για αύριο και πάλι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Τελευταία ενημέρωση 22:32 :  Αγανακτισμένη η λαοθάλασσα φωνάζει πως “Λαός υπάρχει, χρειαζόμαστε ηγέτες”.
Τελευταία ενημέρωση 22:14 :  Ο κόσμος ακόμη και τώρα πληθαίνει με αποτέλεσμα όχι μόνο να ξεπερνά τις 25.οοο αλλά γίνεται λόγος και για 30.000 . Η ατμόσφαιρα δονείται με τα συνθήματα του κόσμου ένα εκ των οποίων είναι “Μόνος σου έμεινες, να οι ωραίοι Έλληνες”.
Τελευταία ενημέρωση 21:54 : Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στα πολλά πανό υπάρχουν και πανό γραμμένα στη ρώσσικη γλώσσα σε περίπτωση, όπως αναφέρεται, που δεν καταλαβαίνει ο Πρόεδρος τα ελληνικά . Επιπλέον το πλήθος σε κάποια στιγμή  φώναξε πως “ο Πρόεδρος πρέπει να πάει εξορία στη Συρία” ,εκεί δηλαδή που προορίζονταν να πάνε τα εμπορευματοκιβώτια που προκάλεσαν την έκρηξη.
proedriko2 Πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο   Πέραν των 25.000 (Συνεχής ενημέρωση & φωτογραφικό υλικό)
Τελευταία ενημέρωση 21:35 : Όλος ο κόσμος μαζί άναψε κερί και κρατήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη των 13 αδικοχαμένων συνανθρώπων μας από την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί. Με τη λήξη της μονόλεπτης σιγής τραγουθήθηκε ο Εθνικός Ύμνος.
Τελευταία ενημέρωση 21:30 : Ο κόσμος τώρα διαμαρτύρεται και για την παροχή ρεύματος από τα κατεχόμενα φωνάζοντας“Όχι ρεύμα απ’ τον κατακτητή, η Κύπρος είναι Ελληνική”.
Τελευταία ενημέρωση 21:25 : Ο κόσμος της Πλατείας Ελευθερίας έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό των διαδηλωτών που ίσως ξεπερνά και τις 25.οοο. Πρόκειται για πρωτόγνωρη προσέλευση για τα κυπριακά δεδομένα κάνοντας έτσι τους πάντες να χαίρονται για τη μαζική ανταπόκριση.
Τελευταία ενημέρωση 21:16 : Είναι απίστευτη η λαοθάλασσα που έχει μαζευτεί στο Προεδρικό Μέγαρο που υπολογίζεται γύρω στις 20.000 κόσμου. Κατά διαστήματα ακούγονται συνθήματα όπως “Φασίστας είσαι και φαίνεσαι”.
Τελευταία ενημέρωση 21:04 : Ανακοινώθηκε  ότι από την Πλατεία Ελευθερίας έρχονται περίπου 5.000  με 6.000 κόσμος. Απ’ όσα όλα δείχνουν απόψε θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες προσελεύσεις κόσμου σε διαμαρτυρία στο νησί. Επίσης να αναφέρουμε ότι μοιράζονται φανελάκια με συνθήματα και κεριά τα οποία θα ανάψουν σε κάποια στιγμή όλοι μαζί.
Τελευταία ενημέρωση 20:54 : Συνεχής αύξηση του κόσμου, ο οποίος υπολογίζεται γύρω στις 12.000 και επί τω πλείστωζητά την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Για πρώτη φορά απόψε ακούμε τον κόσμο να φωνάζει και κατά του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Κάρογιαν γιατί, όπως δηλώνουν, παραμένει σε μια κυβέρνηση που ευθύνεται για το θάνατο των 13 συνανθρώπων μας.
Τελευταία ενημέρωση 20:39 : Αυτή τη στιγμή στο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου υπάρχουν ήδη 7.οοο διαμαρτυρόμενοι. Επιπλέον ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας ξεκίνησε πορεία έτσι ώστε να φθάσει στο Προεδρικό και να ενωθεί με τον υπόλοιπο αγανακτισμένο κόσμο.
Τελευταία ενημέρωση 20:18 : Άρχισε η προσέλευση του κόσμου στην Παγκύπρια διαμαρτυρία για την φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Μαρί. Στην Παγκύπρια διαμαρτυρία προβλέπεται πως θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση κόσμου γι’ αυτό και υπάρχουν και πολλοί δημοσιογράφοι που καλύπτουν το γεγονός. Στο χώρο υπάρχει και έντονη αστυνομική δύναμη αλλά είναι διακριτική.

dimarturia proedriko 18 7 1024x613 Πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο   Πέραν των 25.000 (Συνεχής ενημέρωση & φωτογραφικό υλικό)
dimarturia2 proedriko 18 7 613x1024 Πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο   Πέραν των 25.000 (Συνεχής ενημέρωση & φωτογραφικό υλικό)
dimarturia3 proedriko 18 7 1024x613 Πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο   Πέραν των 25.000 (Συνεχής ενημέρωση & φωτογραφικό υλικό)

proedriko Πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο   Πέραν των 25.000 (Συνεχής ενημέρωση & φωτογραφικό υλικό)