Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νέος κύκλος διώξεων για στημένα - Κι άλλη κατηγορία για τον Μαρινάκη

Διαστάσεις «λερναίας ύδρας» αποκτά πλέον η υπόθεση των στημένων αγώνων.

Στα χέρια του 9ου τακτικού ανακριτή βρίσκεται και νέα δικογραφία που περιλαμβάνει κατηγορουμένους ήδη στην υπόθεση καθώς και
άλλα πρόσωπα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που είχε διαταχθεί απ’ την οποία προέκυψε η διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Παράλληλα, εξεδόθη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εμπλέκονται. Η νέα δίωξη αφορά τρείς ομάδες προσώπων και αδικημάτων.

Α ομάδα

Αδικήματα: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματική απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα μέσω ιντερνετ.

Κατηγορούμενοι: Γ. Τσακογιάννης, μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη, Ιωάννης Παπαδόπουλος, πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ, Νίκος Χάλκος πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη, Μιχάλης Νικολόπουλος, ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Γ. Τσακογιάννης ήταν «αφανής» ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο εργάζονταν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολη διατηρούσε και προσωπική ιστοσελίδα στο Ιντερντετ για παράνομο στοίχημα.

Από τις συνομιλίες προκύπτουν 16 νέοι στημένοι αγώνες με άλλους παράγοντες πλην της Ηλιούπολης, το χρονικό διάστημα από 13-2-2011 έως 18-4-2011.

Β ΟΜΑΔΑ
ΑΔΙΚΗΜΑ: Υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ( πλημμέλημα που τιμωρείται από το άρθρο 41 παρ στ του αθλητικού νόμου)

Κατηγορούμενοι
Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης, Πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός και άγνωστοι δράστες.

Κατηγορούνται για οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών για την πρόκληση επεισοδίων. Όπως προέκυψε, όλοι από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στις 13-3-2011 κατά την διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαική για τη δημιουργία επεισοδίων προκειμένου να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της Ομάδας Αλέξης Κούγιας.

Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια.

Επίσης ο Τσακογιάννης σε άλλη συνομιλία φέρεται να ζητεί από οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, να μετακινηθούν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27-2-2011
Γ ομάδα
Αδικήματα: Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση.

Κατηγορούμενοι:

1.Χρήστος Σφήκας, διαιτητής

2.Χρήστος Κανελλάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός

3.Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ, ποδοσφαριστής Ιωνικού

4.Γιώργος Σέγγος διαιτητής

5.Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου

6.Πέτρος Ρουτζιέρης προπονητής Διαγόρα Ρόδου

7.Ευθύμιος Σιδηρόπουλος

8.Ιωάννης Αρφάνης γενικός αρχηγός Ηλιούπολης

9.Ιωάννης Κομπότης, προέδρος Λεβαδειακού

10.Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαριστής Ηλιούπολης

11.Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης
12.Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής

13.Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, προέδρος Εθνικού Αστέρα,

14.Ηλίας Φιντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαικής (προκύπτει από τη δικογραφία ότι συμμετείχε στο στήσιμο αγώνων της ομάδας πίσω από την πλάτη του Κούγία)

15.Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικού Αστέρα

16.Ηρακλής Νυκταρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την εξάρθρωση του κυκλώματοςεκβιασμών στον Πειραιά.

Οι καταγραφές των τηλεφωνικών συνομιλιών που συνεχίστηκαν απ’ το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας για την αναζήτηση και άλλων εγκληματικών οργανώσεων εκβιαστών στην Αττική δεν άργησε να φτάσει στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Έτσι σχηματίστηκε νέα δικογραφία με βάση συνομιλίες από τις αρχές Ιανουαρίου του 2011 έως 3-5-2011.