Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Λεμεσός – μια πόλη εργοτάξιο

Κραυγή απόγνωσης από τους καταστηματάρχες
IMAGE 029 300x178 Λεμεσός   μια πόλη εργοτάξιο: Κραυγή απόγνωσης από τους καταστηματάρχεςΗ Λεμεσός είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πόλης εργοτάξιο. Από την μια πλευρά τα έργα ανάπλασης στην περιοχή του κάστρου, από την άλλη η Μαρίνα και από την άλλη το αποχετευτικό. Η πόλη σε μερικά χρόνια θα αποκτήσει ένα
εντελώς καινούριο πρόσωπο που αν θα είναι προς το καλύτερο αυτό δεν μπορούμε να το απαντήσουμε από τώρα. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η υλοποίηση όλων αυτών των έργων δεν ήταν καθόλου σωστά προγραμματισμένη.
Ο Δήμος Λεμεσού αρχικά βγήκε με διαφημιστικές πινακίδες οι οποίες έλεγαν “3 μήνες ταλαιπωρίας – 30 χρόνια ευημερίας”. Οι πινακίδες αυτές αποσύρθηκαν πολύ γρήγορα διότι και οι ίδιοι κατάλαβαν πως οι 3 μήνες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Βέβαια, η δικαιολογία για την καθυστέρηση υλοποίησης των έργων που θα επικαλεσθεί ο Δήμος Λεμεσού είναι ο εντοπισμός αρχαίων ευρημάτων.
Και εύλογα προκύπτει  το εξής ερώτημα: “ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑIMG 20110217 155419 225x300 Λεμεσός   μια πόλη εργοτάξιο: Κραυγή απόγνωσης από τους καταστηματάρχες ΤΟΥ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ”; Μέσω της ιστοσελίδας μας, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Αντρέας Χρίστου υποσχέθηκε ότι τα αρχαία θα προστατευτούν και θα  αναδειχθούν. Τελικά, την τύχη τους όλοι τη γνωρίζουμε….Άλλα καταστράφηκαν και άλλα ξανα-θάφτηκαν.
Εμείς καλούμε τον Δήμαρχο να μας απαντήσει ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ και ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ…
Και αφού γνωρίζατε από την αρχή την τύχη τους, γιατί χρειάστηκαν 10 μήνες για την υλοποίηση των έργων στην περιοχή του Κάστρου; Τα αρχαία καταστράφηκαν ενώ την ίδια ώρα κραυγή απόγνωσης εκδηλώνεται από τους καταστηματάρχες γύρω από την περιοχή του Κάστρου καθώς τα έργα τις οδήγησαν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και εξαθλίωσης.
Οι πινακίδες που έχουν αναρτήσει είναι χαρακτηριστικές και μιλούν από μόνες τους. Εξαθλίωση, ταλαιπωρία, αδιαφορία…
limassol kastro 1 1024x768 Λεμεσός   μια πόλη εργοτάξιο: Κραυγή απόγνωσης από τους καταστηματάρχες










limassol kastro2 1024x768 Λεμεσός   μια πόλη εργοτάξιο: Κραυγή απόγνωσης από τους καταστηματάρχες












limassol kastro 3 1024x768 Λεμεσός   μια πόλη εργοτάξιο: Κραυγή απόγνωσης από τους καταστηματάρχες

http://www.onlycy.com/