Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Οι ελληνικές ρίζες του Σνάιντερ

Στις φλέβες του τρέχει ελληνικό αίμα! Ενας από τους πιο διάσημους άσους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που επισκέφθηκε φέτος τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές του ήταν ο Γουέσλι
Σνάιντερ.

Πρωταθλητής Ευρώπης το 2010 με την Ιντερ και φιναλίστ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της ίδιας χρονιάς, ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής και η γυναίκα του Γιολάντα Καμπάου (παντρεύτηκαν πέρυσι) αποφάσισαν να κάνουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Ρόδος, Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονος ήταν μερικοί από τους σταθμούς της κρουαζιέρας, η οποία μάγεψε τον Σνάιντερ και τον έφερε ακόμη πιο κοντά με τη χώρα μας.

Ενα πολύ μεγάλο μυστικό όμως που έκρυβε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια, το αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso της Κυριακής»: o Γουέσλι Σνάιντερ έχει ελληνικές ρίζες και μάλιστα από τη Μακεδονία.

Ουδείς από τον ποδοσφαιρικό χώρο, παρά μόνο τα μέλη της οικογένειάς του, γνώριζε ότι ο Ολλανδός διεθνής μέσος που γεννήθηκε στην Ουτρέχτη στις 9 Ιουνίου 1984 έχει μέσα του αίμα από Ελλάδα.

«EGO... KAVALA»
Ο Σνάιντερ, που έχει φορέσει επίσης τις φανέλες του Αγιαξ και της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ είναι 76 φορές διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας, σε όποιο νησί της χώρας μας και αν βρέθηκε μιλούσε για την… Καβάλα. Στην πόλη της Μακεδονίας βρίσκεται κρυμμένο το μεγάλο μυστικό του, το οποίο έχει να κάνει με τις ελληνικές ρίζες του.

Από πολύ μικρός έμαθε μέσα στην οικογένειά του το όνομα της πόλης της Καβάλας. Ποτέ δεν την επισκέφθηκε, αλλά πάντα την είχε στη σκέψη του. Για τον απλούστατο λόγο ότι στην Καβάλα γεννήθηκε η γιαγιά του. Ενα από τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα, που όταν ήταν μικρό παιδί του έλεγε ιστορίες από τη ζωή της στην Καβάλα μέχρι που μετανάστευσε στην Ολλανδία για να γνωρίσει εκεί τον παππού του. «Από την Καβάλα είναι η γγιαγιά μου, η οποία μου μιλούσε πάντα με θαυμασμό για την πόλη όπου γεννήθηκε» έλεγε ο Σνάιντερ σε όσους Ελληνες γνώρισε κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας του στα νησιά μας.

«ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΩ»
Δεν ήταν επίσης λίγες οι φορές που ο διάσημος άσος ρωτούσε τους συνομιλητές του αν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Καβάλα. Και όταν η απάντηση ήταν καταφατική ή όταν άκουγε καλά λόγια για την πόλη της Μακεδονίας, ένα χαμόγελο φώτιζε το πρόσωπό του.

«Δεν έχω πάει στην Καβάλα αλλά έχω δει πολλές φωτογραφίες στο Internet και πραγματικά πρέπει να είναι πολύ ωραία πόλη» είπε ουκ ολίγες φορές ο 27χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος το έχει βάλει σκοπό να την επισκεφθεί όσο το δυνατόν συντομότερα: «Του χρόνου θα πάω σίγουρα στην Καβάλα, έστω και για λίγες ημέρες. Από τώρα έχω προγραμματίσει μαζί με τη Γιολάντα να βρεθούμε στην πόλη όπου γεννήθηκε η γιαγιά μου. Μόνο γι' αυτόν τον λόγο. Επειδή σε αυτόν τον τόπο έχει ζήσει ένα από τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα».

Ο Γουέσλι Σνάιντερ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ομορφιά των νησιών και τη ζεστασιά που του πρόσφερε η ελληνική φιλοξενία. Το επόμενο καλοκαίρι όμως ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο: να ταξιδέψει στην Καβάλα και να βρεθεί στις γειτονιάς όπου έζησε η γιαγιά του.


ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΩΝΗΣ

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=5&artid=1391862