Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

«Άλωσε» την Κορυτσά ο ΑΠΟΕΛ!


«Άλωσε» την Κορυτσά ο ΑΠΟΕΛ!
Με το ενάμιση… πόδι στον τρίτο γύρο του Champions League βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ μετά την εκτός έδρας νίκη του με 2-0 επί της αλβανικής Σκέντεμπερου. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ανώτερη
σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και «καθάρισε» εύκολα το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων στην Κορυτσά.
Πολύ καλή εμφάνιση από τους «γαλαζοκίτρινους», οι οποίοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και δεν απειλήθηκαν σχεδόν από ποτέ από την αδύναμη-όπως αποδείχθηκε- αλβανική ομάδα.

Το παιχνίδι έγινε σε μια «εχθρική» ατμόσφαιρα για τον ΑΠΟΕΛ. Με την είσοδο των ποδοσφαιριστών του πρωταθλητή Κύπρου, προκλήθηκε αναβρασμός στις εξέδρες, αφού οι φίλοι των «γαλαζοκιτρίνων» ύψωσαν μια τεραστίων διαστάσεων ελληνική σημαία, ενώ οι Αλβανοί μια τούρκικη και ένα πανό, στο οποίο αναγραφόταν: «Η Κύπρος είναι τούρκικη»
Πολύ δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΑΠΟΕΛ, αφού από το πρώτο λεπτό ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, οι «γαλαζοκίτρινοι» έφτιαξαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τους Μποαβεντούρα και Πίντο. Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες, αλλά με… μοιραίο τον Σολάρι δεν μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα, στα τελευταία 10 λεπτά του πρώτου μέρους η πίεση από τους «γαλαζοκίτρινους» έγινε ασφυκτική, αλλά το γκολ δεν ερχόταν.
Τελικά, αυτό που δεν μπόρεσαν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, το κατάφεραν σε διάστημα τεσσάρων λεπτών με τους Μοράις και Μαντούκα. Πρώτα ο Πορτογάλος μέσος στο 52εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα της Σκέντερμπεου και από κοντά άνοιξε το σκορ και στο 56΄ ο Μαντούκα με φοβερό σουτ στην κίνηση «κάρφωσε» την μπάλα στα δίκτυα του Κοσέχι, γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του.
Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν άλλαξε τίποτα, με τους «γαλαζοκίτρινους» να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τους Αλβανούς.
«Άλωσε» την Κορυτσά ο ΑΠΟΕΛ!
Σκεντερμπέου (Σπετίμ Ντούρο): Σέχι, Ρόμπλες (46' Ράντας), Ρ. Άραπι, Βράπι, Ορελέσι, Σκέμπι, Μουζάκα, Ριμπέϊρο (67' Αλμούνκα), Μπικάϊ, Ντος Σάντος, Μπράτιτς (85' Μπίσκαπ).
ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Μποαβεντούρα, Πάολο Ζόρζε, Κόντης, Πουρσαϊτίδης, Πίντο, Μοραίς, Χαραλαμπίδης (86' Αλεξάνδρου), Μαντούκα (81' Σατσιάς), Μαρσίνιο (72' Ατόρνο), Σολάρι.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10520&subid=2&pubid=128717762