Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη καθηγητών και μαθητών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius

Αντιπροσωπεία από 39 καθηγητές και 52 μαθητές του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς και ευρωπαϊκών σχολείων, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
      Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού
 Συμβουλίου, οι μαθητές από 11 χώρες της Ευρώπης ενημέρωσαν υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα Comenius καθώς και για τις δράσεις που έχουν αναπτύξει στο πλαίσιο της συνεργασίας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και του διαπολιτισμικού διαλόγου.
        Η επίσκεψη των μαθητών στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στην 11η συνάντηση του προγράμματος Comenius και συμμετέχουν σχολεία από την Κύπρο, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Συντονιστής του προγράμματος είναι το 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και το θέμα της φετινής συνεργασίας είναι «Ο διαπολιτισμικός διάλογος ως μέσο ανάπτυξης της δημιουργικότητας και καινοτομίας».