Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εγκαίνια του πρώτου ΤΑΞΙ για μεταφορά ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου ΤΑΞΙ για μεταφορά ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 στις 12 το μεσημέρι,
 στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .
   Το νέο ταξί για ΑμεΑ εγκαινίασε ο τ. υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διον. Ψωμιάδη, παρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη, του προέδρου του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Θεσσαλονίκης ΑΛΦΑ- ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΥΝ.Π.Ε. Αθ. Μαυρίδη και του προέδρου του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος Γ. Αυγουστίδη.
   Όπως επεσήμανε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διον. Ψωμιάδης «αξίζουν συγχαρητήρια στο Συνεταιρισμό Ραδιοταξί Θεσσαλονίκης ΑΛΦΑ- ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ για αυτή την πρωτοβουλία. Ας σταματήσουμε να δυσφημίζουμε και να λοιδορούμε τους οδηγούς ταξί. Ας στεκόμαστε σε τέτοιους είδους κινήσεις και πρωτοβουλίες που βοηθούν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στη χώρα μας έχουμε τα πιο φθηνά ταξί, ας τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ως  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους οδηγούς ταξί αλλά και στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες για οτιδήποτε χρειαστεί».
   Από την πλευρά του ο κ. Βούγιας συνεχάρη το Συνεταιρισμό Ραδιοταξί Θεσσαλονίκης ΑΛΦΑ- ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ και ευχήθηκε αυτή η επιχειρηματική κίνηση να είναι βιώσιμη και επιτυχής ώστε να επιτρέψει στο άμεσο μέλλον να πολλαπλασιαστούν τα ταξί για μεταφορά ΑμεΑ και να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι συγγενείς τους.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Θεσσαλονίκης ΑΛΦΑ- ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΥΝ.Π.Ε. υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, επενδύσαμε στο πρώτο ταξί για μεταφορά ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται στην καθημερινή τους μετακίνηση. Η υπηρεσία μας θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καλώντας στο τηλεφωνικό νούμερο 18300, με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση».
   Ο πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραπληγικών Γ. Αυγουστίδης ευχαρίστησε τον συνεταιρισμό ΑΛΦΑ - ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ για την πρωτοβουλία του, που είναι «ό,τι καλύτερο για τη μετακίνηση» και ευχήθηκε σύντομα να πολλαπλασιαστεί ο στόλος με τα ειδικά ταξί.