Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Έπαιρναν επίδομα για να προθερμαίνουν τα αυτοκίνητα


Την ώρα που ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας πλήττεται  από μειώσεις μισθών, την ώρα που γίνονται περικοπές σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ,αντιδρούν επειδή η διοίκηση αποφάσισε να κόψει ένα μηνιαίο
 επίδομα το οποίο δινόταν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2011.
Συγκεκριμένα ,οι τεχνικοί του ΟΤΕ, είχαν το «προνόμιο» να δουλεύουν 7 ώρες και 40 λεπτά καθημερινά, ενώ παράλληλα, έπαιρναν και ένα μηνιαίο επίδομα επειδή έρχονταν νωρίτερα για να ζεστάνουν τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν κινητήρες diesel με τσόκ.
Βέβαια εν έτη 2011 τέτοια αυτοκίνητα πια δεν υπάρχουν, οπότε και η διοίκηση στα πλαίσια των περικοπών αποφάσισε να σταματήσει το συγκεκριμένο επίδομα, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει. Σημειώνεται επίσης ότι με το πρόγραμμα περικοπών που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ στις 28 Φεβρουαρίου , εξοικονομούνται περίπου 600.000 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πια όπως όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή 8 ώρες καθημερινά.
Η αντίδραση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ήταν άμεση αφού στις 17 Ιουνίου έστειλαν εξώδικο προς την διοίκηση, ζητώντας να πάρει πίσω αυτή την απόφαση, ενώ παράλληλα ζητούν να μην δουλεύουν πια 8ωρο, αλλά όπως ήταν πριν, δηλαδή 7 ώρες και 40 λεπτά.
Για το θέμα αυτό, η zougla.gr,επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ,κ. Παναγιώτη Κούτρα, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα του εξωδίκου αλλά και του υπό κατάργησης επιδόματος προθέρμανσης αυτοκινήτων.