Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των ακτών από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στις παραλίες Ν. Ηράκλειας, Σταυρού και Ασπροβάλτας

Στις παραλίες της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, του Σταυρού και της Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης συνεχίζεται την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, η εκστρατεία καθαρισμού των ακτών, που
 διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και το Ράδιο Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τους Δήμους Προποντίδας και Βόλβης αντίστοιχα.
Τα σημεία συνάντησης των εθελοντών είναι:
α) για το Δήμο Προποντίδας η περιοχή Σαχάρα στην παραλία της Νέας Ηράκλειας (ξενοδοχείο Philoxenia), την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί
και β) για το Δήμο Βόλβης η περιοχή Πλατάνια στο Σταυρό και η Παραλία της Ασπροβάλτας (μπροστά στο Κλειστό Γυμναστήριο), την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 9 το πρωί,
Στα σημεία συνάντησης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων Προποντίδας και Βόλβης θα υποδέχονται τους εθελοντές, προκειμένου να τους προμηθεύσουν με εξοπλισμό για τον καθαρισμό των ακτών.
Η εκστρατεία με τίτλο «Για να κολυμπάμε με την παρέα μας και όχι παρέα με τα σκουπίδια μας» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, για τον καθαρισμό των ακτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει του καλοκαιριού, προκειμένου να εξασφαλισθούν καλύτερες και καθαρότερες ακτές για τους λουόμενους.
Οι επόμενες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 στην παραλία της Κατερίνης, στην Πιερία, σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού Ακτών.
Χορηγοί της εκστρατείας καθαρισμού των ακτών είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον και ο όμιλος ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Ράδιο Θεσσαλονίκη, o FM 102, ο 9,58 FM, η εφημερίδα Αγγελιοφόρος και η ΕΤ-3.