Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Επίθεση στους κατηγορούμενους της Λαυρίου!


Η εκδίκαση της έφεσης για τα γεγονότα της Λαυρίου οδηγήθηκε σε αναβολή για την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ωστόσο δεν έλειψαν τα επεισόδια έξω από το Εφετείο ανάμεσα σε οπαδούς Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού!
Συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχαν διασκορπισμένοι ορισμένοι οπαδοί των «αιωνίων»
 περιμένοντας τις εξελίξεις. Μετά την αναβολή και κατά την έξοδο των κατηγορούμενων, οπαδοί των «πράσινων» κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους. Εγινε φραστική επίθεση, έπεσαν και ορισμένες «ψιλές» ανάμεσα στους «αντιμαχόμενους» οπαδούς αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Στο εδώλιο θα κάτσουν και πάλι την επόμενη Τετάρτη (8/6) τέσσερα άτομα. O ένας εξ αυτών είναι ο Xρήστος Σακάτης που είχε καταθέσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, σύμφωνα με την οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας και εκτίει την ποινή του στις φυλακές Mαλανδρίνου.
Eφεση επί της πρωτόδικης απόφασης έχουν καταθέσει και οι Bασίλης Ψικάκος και Nικόλαος Bαγιόπουλος, που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, ενώ στο εδώλιο θα κάτσει και ο Bασίλης Pουμπέτης, που πρωτόδικα αθωώθηκε για τη δολοφονία, αλλά ασκήθηκε από τον εισαγγελέα έφεση, διότι η απόφαση αθώωσης ήταν κατά πλειοψηφία 2-1 και όχι ομόφωνη, όπως των υπολοίπων αθωωθέντων για τη δολοφονία.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=128675533