Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πως γίνεται Παπανδρέου και Σαμαράς να συμφωνούν με τα αιτημάτων των «Αγανακτισμένων»;

Πώς γίνεται πρωθυπουργός και κόμματα να συμφωνούν με τα αιτήματα των «Αγανακτισμένων» που διαδηλώνουν εναντίον του συστήματος και πρωτίστως αυτούς περιλαμβάνει;
Δηλώσεις κατανόησης των αιτημάτων τους έκαναν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ,
 ερμηνεύοντας από τη δική τους σκοπιά ο καθένας το Κίνημα που φουντώνει:
Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, δήλωσε για πρώτη φορά σήμερα:
«Όσοι διαδηλώνουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε τόσες πλατείες ανά τον κόσμο, απευθύνονται σε εθνικά συστήματα Δημοκρατίας, τα οποία σήμερα είναι αδύναμα, πολύ πιο αδύναμα από ό,τι παλαιά. Πέρα δηλαδή από τις ενδογενείς τους ατέλειες, που πρέπει και αυτές να αλλάξουν για να αντιμετωπιστούν, αιχμαλωτίζονται από παγκόσμιες εξουσίες και από τις αδυναμίες ενός παγκόσμιου ή περιφερειακού συστήματος».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς δήλωσε:
«Εμείς δεν διχάζουμε το λαό, τον ενώνουμε. Ακούμε τι λέει. Νιώθουμε τις αγωνίες του. Χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες του στις πλατείες. Που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς, Όχι με κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν: Με ελληνικές σημαίες!
Το μόνο που προειδοποιούμε, επειδή εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά: Προσέξτε την οργή που γίνεται απελπισία. Προσέξτε τη μισαλλοδοξία, το χειρότερο εχθρό της λαϊκής δύναμης. Μην ενδώσετε στον πειρασμό της απελπισίας, που κάποιους - λίγους - τους οδηγεί σε ακρότητες! Κακό κάνουν στο κίνημά σας... Μην αποδεχθείτε το σαράκι της μισαλλοδοξίας!».

http://www.eklogika.gr/news/4985