Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ανασκαλνώντας: Τα «Α' Λούσεια» Κολινδρού...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι αθλητικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Α' Λούσεια 1981» που διοργανώθηκαν από τον Πιερικό Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης, το Γ.Σ. Κολινδρού «Αναγέννηση» και το Σύλλογο Κολινδρινών Θεσσαλονίκης σε μνήμη του Επισκόπου Νικολάου Λούση, πρωτεργάτη της επανάστασης του 1878.
Το Σάββατο δρομείς της «Αναγέννησης» μετέφεραν την αθλητική φλόγα απά το Λιτόχωρο στην
 κεντρική πλατεία του Κολινδρού, μπροστά στην προτομή του επισκόπου.
Την Κυριακή έγιναν αγώνες ανώμαλου δρόμου και ποδηλατικοί αγώνες, που είχαν αφετηρία το Λιτόχωρο, τον κόμβο Ν. Αγαθούπολης, τα Ρυάκια, την Καστανιά και τον Καταχά, και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Κολινδρού.
Πήραν μέρος αθλητές της Εθνικής στίβου και ποδηλατικών σωματείων,μεταξύ των οποίων οι βαλκανιονίκες Τάσος Ψαθάς και Θωμάς Τιμαμόπουλος, ο οποίος κατάγεται από τον Κολινδρό.

Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:
Αγώνες ανωμάλου δρόμου 15 χιλ. ανδρών, 1ος Β.Τάσιος και I.Τσουκαλάς 12' 48", 2°* Ε. Στασινάκης 12' 53".

Δρόμος 1200 μ. κοριτσιών: Γ Αμπατζίδου, 2η Κομοσίδου.

Ποδηλατικοί αγώνες 60 χιλ. ανδρών, 1°* Θ. Τιμαμόπουλος ΒΑΟ 1.28' 14", 2ος Κατσίκης ΠΑΟΚ 1.29* 43", 3°* Μ. Αλευρίδης ΒΑΟ 1.30' 39", 4ος Θ. Ρέπας ΒΑΟ 1.46' 00".

Ποδηλατικοί αγώνες 60 χιλ. Ιεφήβων, 1ος Α. Υφαντής (ανεξάρτητος) 1.30' 00", 2°* I. Γκιαούρης ΒΑΟ 1.30' 07", 3* Γ. Καραβασίλης Ν. Κεραμίδι 1.30' 08", 4°* Λ. Χατζηβασιλείου Ν. Κεραμίδι 1.30* 20".

Ποδηλατικοί αγώνες 15 χιλ. παίδων, 1ος Νταούκας Ν. Κεραμίδι, 2°* Ελευθεριάδης Π.Ο.Κ, 3ος Μπεσλεμές Π.Ο.

Μετά τη λήξη των αγώνων στη 1 μ.μ. έγινε η τελετή απονομής επάθλων (30 κύπελλα και 100 μετάλλια) στους νικητές και σ' όσους συμμετείχαν στα αγωνίσματα. Κατά την τελετή τιμήθηκαν ξεχωριστά ο Ψαθάς, ο Τιμαμόπουλος, ο Λιόλιος (αθλητής του ΠΑΟΚ και της εθνικής ομάδας των εφήβων, ο οποίος κατάγεται από τον Κολινδρό), ο αθλητής του ΠΑΟΚ Στασινάκης, ο έφορος ποδηλασίας Ν. Κεραμιδιού Τσαουσίδης· και ο γραμματέας του τοπικού Συλλόγου Βασιλόπουλος, ενώ στο Δήμαρχο Κολινδρού (όπως και στο Δήμαρχο Λιτόχωρου) απονεμήθηκε πλακέτα εκ μέρους του Πιερικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε η στέψη της προτομής του Επισκόπου από το Βαλκανιονίκη Τιμαμόπουλο και, τέλος, η διοίκηση της «Αναγέννησης» δεξιώθηκε τους αθλητές και παράγοντες.
Τους αγώνες παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του νομάρχη Πιερίας κ. Πέγκας, ο Δήμαρχος Κολινδρού κ. Μπιλιαδέρης, ο Δ/της της Δ/σεως Χωροφυλακής Πιερίας Α. Καψούρος, ο Δ/της του Α.Τ. Κολινδρού Χρ. Θέμελης, ο πρόεδρος του Πιερικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης Ν. Χατζηγώγος, ο πρόεδρος του ΓΧ Κολινδρού «Αναγέννηση» Ε. Βαβύλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κολινδρινών Θεσσαλονίκης Γ. Γκουλιόβας, ο πρόεδρος του Π.Ο.Κ ιατρός Α. Βελίκης, ο έφορος ποδηλασίας Ν. Κεραμιδιού Δ. Τσαουσίδης, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και συλλόγων και πολύς κόσμος.

«Νέα Εποχή»  6/6/81

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ
ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ