Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη

Το νέο Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Ρίζα Τότα δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης καλωσόρισε τον Αλβανό αξιωματούχο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του θητεία. Ο κ. Ψωμιάδης εξήρε την έως τώρα συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το αλβανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. «Η παρουσία του νέου Προξένου είναι μια ευκαιρία να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να φέρουμε Ελλάδα και Αλβανία ακόμη πιο κοντά», τόνισε ο Περιφερειάρχης και θύμισε την αλβανική παροιμία ότι «ο γείτονας είναι ο πρώτος αδερφός». «Στη Θεσσαλονίκη έχουμε στήσει μια γέφυρα φιλίας  και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο κ. Ψωμιάδης, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Αλβανία το προσεχές καλοκαίρι.
Από την πλευρά του ο νέος Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη Ρίζα Τότα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή. «Άκουσα θερμά λόγια για το πρόσωπό σας, γι’ αυτό και ξεκινώ τον κύκλο των επαφών μου από δω, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», ανέφερε. «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις, θα επιδιώξουμε να γίνουν ακόμη καλύτερες. Επιζητούμε συνεργασία σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού και επιχειρηματικότητας», κατέληξε ο κ. Τότα.